Sosyal Medya

Borsa

Yatırım piyasalarına ve borsaya yönelik mesajlar veren Erdoğan: Finans merkezi olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin sermaye piyasalarını daha da geliştirmeye ve genişletmeye odaklanacaklarını vurguladı.

Yatırım piyasalarına ve borsaya yönelik mesajlar veren Erdoğan: Finans merkezi olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi”ne gönderdiği mesajda sermaye piyasalarını daha da geliştirmeye ve genişletmeye odaklanacaklarına işaret etti.

“İstanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alanında da bir merkez haline getirmeyi istiyoruz. Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz. Otomatik Katılım Sistemi’ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzların artırılmasına, Türk lirası cinsi ürünlerin cazibesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede adımlar planladık.” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajından öne çıkan başlıklar:

Sermaye Piyasalarının Derinleştirilmesi: Türkiye’nin son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çektiğini belirterek, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarını daha da derinleştirme ve daha geniş bir kesime ulaştırma konusuna özel önem vereceklerini ifade etti.

Orta Vadeli Program: Türkiye’nin hedeflerini belirlerken gerçekçi, uygulanabilir ve ülkenin potansiyeliyle uyumlu hedefler koyduklarını söyledi. Bu hedefler arasında büyüme, ticaret, fiyat istikrarı, finansal istikrar, istihdam, yeşil ve dijital dönüşüm, afet yönetimi, kamu maliyesi ve iş ortamının iyileştirilmesi gibi temel başlıklar yer alıyor.

Yabancı Yatırımların Çekilmesi: Türkiye’yi doğrudan yabancı yatırımlar için daha çekici bir yer haline getirmeyi planladıklarını belirtti.

İstanbul Finans Merkezi Projesi: Uzun süredir üzerinde çalışılan İstanbul Finans Merkezi projesinin meyvelerini toplamaya başlayacaklarını ifade ederken bu projeyle Türkiye’nin finans alanında bir merkez haline getirilmesi hedefleniyor.

Sermaye Piyasalarının Genişletilmesi: Otomatik Katılım Sistemi’ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sistemiyle halka arzların artırılması, Türk lirası cinsi ürünlerin çeşitliliğinin ve cazibesinin artırılması gibi geniş bir yelpazede adımlar planladıklarını söyledi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler