Sosyal Medya

Borsa

Sert düşen borsada kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul'da endekse bağlı devre kesici sistemi iki kez devreye girdi. BIST 100 endeksi, yüzde 7,08 değer kaybederek günü 7.424,97 puandan tamamladı. Sert düşüş yaşayan borsada kaybettiren hisseler dikkat çekti.

Sert düşen borsada kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 7,08 değer kaybederek günü 7.424,97 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 565,45 puan gerilerken toplam işlem hacmi 123,2 milyar lira oldu. Borsa İstanbul’da Bankacılık endeksi yüzde 6,89, holding endeksi yüzde 6,44 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 9,01 ile madencilik oldu. 25 Ekim Çarşamba günü Borsa İstanbul’da endekse bağlı devre kesici sistemi iki kez devreye girdi.

Analistler, küresel piyasalarda, tahvil piyasalarındaki satış baskısının güç kaybetmesi ve Çin hükümetinin ekonomiyi destekleme konusunda attığı adımlarına karşın Orta Doğu’daki çatışmalara yönelik belirsizliklerin etkilerinin sürdüğünü ifade etti.

Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7’yi aşması sonucu Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin ikinci kez devreye girdiğini ve bu nedenle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

İşte detaylar:

Borsa İstanbul, bugün yaşanan sert düşüşler sonucunda BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7’yi aşmasıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin ikinci seviyesinin tetiklendiğini açıkladı. Bu durum, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) resmi olarak duyuruldu.

Açıklamaya göre, saat 17.23:13 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girmiş ve Pay Piyasası’ndaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’ndaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde, ve Borçlanma Araçları Piyasası’ndaki (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durduruldu.

Açıklamada ayrıca, Pay Piyasası’nda varant, sertifika ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemlerin bugün yeniden başlatılmayacağı, diğer işlem sıralarının saat 18.01’de kapanış seansı ile yeniden başlatılacağı belirtilmiştir. VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ise işlemlerin saat 18:08’de sürekli işlem yöntemiyle yeniden başlayacağı ifade edilmiştir. BAP Pay Repo Pazarı’nda ise işlemlerin bugün yeniden başlatılmayacağı bilgisi verildi.

BIST 100 endeksindeki sert düşüşler, devre kesici sisteminin ikinci kez devreye girmesine neden olmuş ve Pay Piyasası’nda belirli sıralardaki işlemlerin devam etmeyeceği bildirilmiştir. Sektör bazında incelendiğinde, inşaat, metal, kağıt ve faktöring sektörlerinin gün içinde en fazla değer kaybedenler olduğu görülmektedir.

Ayrıca, BIST 100 endeksinde yükseliş gösteren tek hissenin MIATK olduğu, GWIND, ALFAS, BUCIM, ISDMR, KCAER ve ULKER gibi hisselerin ise en çok kaybettirenler arasında olduğu kaydedildi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler