Sosyal Medya

Borsa

İşte günün hisseleri! İntegral Yatırım analiz etti

İntegral Yatırım Menkul Değerler, Borsa İstanbul'da işlem hacminin oldukça düştüğüne dikkat çekiyor. Kurum, KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK ve TUPRS'ı günün hisseleri olarak açıkladı

İşte günün hisseleri! İntegral Yatırım analiz etti

İntegral Yatırım Menkul Değerler, Borsa İstanbul’da işlem hacminin oldukça düştüğüne dikkat çekiyor. Kurum, KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK ve TUPRS’ı günün hisseleri olarak açıkladı.

 

 

İntegral Yatırım Menkul Değerler’in 17 Kasım 2023 bültenine göre, Borsa İstanbul’da risk iştahının düştüğü ve işlem hacminin belirgin şekilde azaldığı bir dönem yaşanıyor. Endeks, önceki günü %1.50’lik bir yükselişle 7.780 seviyesinden tamamladı. Ancak, işlem hacmi önceki dönemlere göre 150 milyar TL civarında seyreden günlük işlemlerin bu hafta 80-85 milyar TL aralığında gerçekleşti.

 

İntegral Yatırım Menkul Değerler’in açıklamasına göre, 7.520 seviyesinden başlayan tepki hareketinin önceki günü 22 günlük ortalamanın üzerinde kapatması önemli bir gelişme olarak nitelendirildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan finansallar ve yılın 3.çeyrek bilançolarının tamamlanmasıyla, net karın geçen yıla göre %75 arttığı görülüyor. Havacılık, bankacılık ve gıda sektörlerinde beklentinin üzerinde sonuçlar açıklayan şirketlerin pozitif fiyatlamalar sergiledi. Ancak, mevcut gelişmeler nedeniyle bilançoların tam anlamıyla fiyatlanmadığı ifade edildi.

 

Önümüzdeki dönemde büyüme gösteren şirketler yerine gelir esnekliği olan, nakit durumu sağlam olan şirketlerin öne çıkabileceği vurgulandı. Teknik olarak bakıldığında, yukarı yönlü hareketin devamında 7.900 seviyesinin yakın direnç olarak takip edileceği, aşağı yönlü harekette ise 7.500 seviyesinin izleneceği belirtildi.

 

Bugün Euro Bölgesi’nde enflasyon verisinin takip edileceği ve hareketli olması beklenen hisselerin KONTR, FROTO, MGROS, YKBNK, TUPRS olduğu belirtildi. BİST 100 endeksinin ise günü 7.800 seviyesinin hemen altında tamamladığı ve 22 günlük ortalamasının üzerinde kapanmasının önemli olduğu ifade edildi. Hacmin azalması dikkat çekerken, endeksin 7.800 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda 8.000 seviyesine doğru yükseliş denemeleri bekleniyor. Ancak, bu seviyenin aşılamaması halinde geri çekilmelerde ilk aşamada 7.660 seviyesine doğru düşüşler gözlemlenebileceği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler