Sosyal Medya

Borsa

Halka arzlarda 93 milyar kaynak sağlanan borsada yatırımcılara tavsiye!

Borsaya yeni giren yatırımcılara tavsiyeler de bulunan TSBP Başkanı İbrahim H. Öztop, “Yeterince bilgi ve deneyimi olmayan yatırımcılarımızın ise portföy yönetim şirketlerimiz tarafından profesyonelce yönetilen yatırım fonları aracılığıyla sermaye piyasasına yatırım yapmaları daha sağlıklı olacak.” ifadelerini kullandı.

Halka arzlarda 93 milyar kaynak sağlanan borsada yatırımcılara tavsiye!

İstanbul’da “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında Güçlü Sermaye Piyasaları, Güçlü Türkiye” temasıyla düzenlenen 7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ve 7. Dünya Yatırımcı Haftası Açılış Töreni bir gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Türkiye’nin ekonomik büyümesini desteklemek amacıyla şirketlerin finansmanına yönelik önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Ergun, Borsa İstanbul’un son üç yılda gerçekleşen 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağladığını ve yaklaşık 4 bin 500 borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak oluşturduğunu vurguladı.

Şirketlerin büyümelerine destek verdiklerini dile getiren Ergun, Borsa İstanbul’un günlük işlem hacminin 131 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti ve finansal hizmetlerin ve ürünlerin çeşitliliğini artırmaya devam ettiklerini söyledi.

BORSA YATIRIM TAVSİYESİ

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSBP) Başkanı İbrahim H. Öztop ise Türkiye’nin güçlü sermaye piyasalarına sahip olduğuna inandıklarını ve bu piyasaların ülkenin ekonomisini desteklediğini kaydetti.

Öztop, yerli yatırımcı ilgisinin rekor düzeylere ulaştığını ve pay senedi ve yatırım fonları dahil toplam yatırımcı sayısının 11 milyona yaklaştığını ifade ederken, sermayenin tabana yayıldığını ve genç yatırımcıların piyasalara ilgisinin arttığını belirtti.

Öztop, yatırımcılara sağlıklı bir yatırım yapabilmek için doğru kaynaktan bilgi almayı, vade ve risk profillerini belirlemeyi ve yatırımlarını çeşitlendirmeyi önerirken, bilgi ve deneyimi olmayan yatırımcıların profesyonel portföy yönetim şirketlerinin yönettiği yatırım fonlarına yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Türkiye’nin sermaye piyasalarının geleceği için umutlu olduklarını dile getiren İbrahim H. Öztop, yabancı kurumların da piyasa yatırımlarını artırmasının önemli olduğunu vurguladı ve sermaye piyasalarını daha da cazip hale getirmek için çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler