Sosyal Medya

Borsa

Borsada kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Yatırımcıları heyecanlandırmaya devam eden Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 3 Ekim 2023 Salı günü rekor seviyelere tırmanarak 8.562 puana ulaştıktan sonra genel olarak yatay bir seyir izledi.

Borsada kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Sabah seansında gelen alımlarla %1’e yakın bir yükseliş kaydeden BIST 100, günün erken saatlerinde 8.562 puana kadar yükseldi. Ancak son saatlerde yaşanan dalgalanmalarla birlikte endeks, %0,2’ye yakın bir düşüş yaşayarak 8.470 puan bandında hareket etti.

Investing.com’un sektörel bazda incelemesine göre, bilgi teknolojileri sektörü gün sonunda %4’lük bir değer artışıyla yükselerek ilk sırayı aldı. Metal ürünleri, spor, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile elektrik sektörleri de gün içinde önemli kazançlar elde eden diğer sektörler olarak dikkat çekti. Bununla birlikte, günün en çok düşüş yaşayan sektörü %1,5’lik bir değer kaybıyla bankacılık sektörü oldu. Ulaştırma, ticaret ve faktöring gibi sektörler de gün içinde gerileyenler arasında yer aldı.

BIST 100 endeksine dahil olan hisse senetleri arasında, günün kazananları ve kaybedenleri şu şekilde sıralandı:

EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELER

EGEEN

KONYA

MIATK

ZOREN

FROTO

EN ÇOK KAYBETTİREN HİSSELER

PSGYO

BIMAS

HALKB

AKFYE

GESAN

Investing.com’un aktardığına göre, son saatlerde borsada 25 hisse senedi ise tavan fiyatından işlem gördü. BIST 100 endeksindeki taban fiyatından işlem gören hisseler arasında ise ISBTR dikkat çekiyor. ISBTR, bir ay süren tavan serisinin ardından 4. iş gününde de taban fiyatından işlem görerek BIST genelinde en çok kaybettiren hisse konumunda bulunuyor. 3 Ekim 2023 Salı günü BIST TUM endeksinde en çok düşen diğer hisseler arasında ise TETMT, MIPAZ, RODRG ve TGSAS oldu.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler