Sosyal Medya

Borsa

Borsada günün en çok kazandıran hisseleri

Borsa 21 Eylül sabah saatlerinde hafif satıcılı hareket ederken 7.600 puan seviyesinden gelen destekle gün boyu yükseliş gösterdi.

Borsada günün en çok kazandıran hisseleri

Borsa İstanbul BIST 100, haftanın dip seviyesini bir kez daha test ettikten sonra özellikle TCMB’nin faiz kararı sonrası yükseliş ivmesini arttırdı.

Gün sonuna doğru yüzde 3’e yakın değer artışı kaydeden endeks, önceki kayıplarını da geri alarak 7.950 bandında işlem görmeye başladı.

Merkez Bankası’nın faizleri 500 baz puan artırmasının ardından BIST’te ana sektörlerden sınai ve inşaat, %3’ün üzerinde değer artışıyla yükselişe öncülük etti. Hizmet ve finansallar da %3’e yakın pozitif bir görünüme sahip. Bankalarda karar sonrası ilk tepki aşağı yönlü olduktan sonra sektör hisseleri, genel yükseliş eğilimine ayak uydurarak yönünü hızlı şekilde yukarı çevirdi.

Sigorta sektörü gün boyu yükselişi sürdürürken bugün de %6 bandında değer artışıyla ilk sırada yer aldı. Mineral ürünleri, bilgi teknolojileri ve baskı geldi. Spor endeksi ise ekside hareket eden tek sektör oldu.

Borsa İstanbul BIST 100’de bugün en çok yükselen 5 hissesi şunlar:

#BERA

#KONTR

#CIMSA

#EGEEN

#KMPUR

TUKAS ve PSGYO, %2 ila %3 bandında düşüşle ekside hareket etti. Bunlar piyasadan negatif ayrışan hisseler oldu.

Borsa İstanbul BIST 100’de bugün en çok kaybettiren 5 hissesi şöyle:

Borsa İstanbul genelinde son saatte itibarıyla 28 hisse tavan fiyatına ulaştı. En çok kaybettiren hisseleri ise SRVGY ile ULAS, GSRAY, BJKAS ve TUKAS oldu.

(Investing)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler