Sosyal Medya

Borsa

Borsada 8 hisseye çeşitli tedbirler getirildi!

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalarda 8 Aralık Cuma günü 8 hisseye çeşitli tedbirler konduğu bildirildi. 5 Ocak 2024 tarihine sürecek tedbirler ve hisseler ise şöyle:

Borsada 8 hisseye çeşitli tedbirler getirildi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HUBVC, VERUS ve YGYO payları 08/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

AZTEK paylarına bugün seans başından 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili pay halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

ICUGS ve LINK payları 08/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamakta.

ICUGS ve LINK paylarında halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

LUKSK ve SELGD payları 08/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

Investing.com’un konuyla ilgili derlediği bilgilere göre, bu paylar için daha önce tanımlanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler