Sosyal Medya

Borsa

Borsada 5 hisseye çeşitli tedbir kararı!

Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamalarda 5 hissenin haftaya çeşitli tedbirlerle başlayacağı duyuruldu.

Borsada 5 hisseye çeşitli tedbir kararı!

Borsa İstanbul’da hafta boyunca 19 hisseye uygulanan tedbirler ise son erecek.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS kapsamında ISYAT, KNFRT ve NATEN paylarında bugün seans başından itibaren 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

Bununla beraber ilgili paylarda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

AKFYE ve COSMO payları, 09/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BU HAFTA TEDBİRLERİ KALKACAK HİSSELER

Borsa İstanbul’da bu hafta 19 hisseye uygulanan tedbirleri kalkacak. Investing.com’un derlediği bilgilere göre,

10 Ekim Salı günü; KLKIM ve IDEAS’ın açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, ONCSM’nin açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri ile ULAS payının açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri son erecek.

11 Ekim Çarşamba günü; INVEO, ISGSY, POLHO payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, TDGYO ve ATLAS payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas tedbiri ve KSTUR için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri seans sonunda kalkmış olacak.

12 Ekim Perşembe günü; AYCES payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, MTRYO payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri ve ISBTR payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas, tek fiyat, emir paketi ve internet işlem yasağı tedbirleri seans sonunda kalkmış olacak.

13 Ekim Cuma günü; PASEU, HUBVC, BAYRK, EBEBK, ANHYT payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri ve BYDNR için uygulanan açığa satışa ve kredili işlem tedbiri ile brüt takas tedbiri seans sonunda kalkmış olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler