Sosyal Medya

Borsa

Borsada 5 hisse haftaya yükselerek başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk iş gününe karışık bir seansla girdi.

Borsada 5 hisse haftaya yükselerek başladı!

23 Ekim 2023 Pazartesi sabah seansında görülen volatil hareketlerin ardından endeks, öğleden önce düşüş yaşayarak 7.520 puana kadar geriledi. Ancak öğleden sonraki işlemlerde alıcılar yeniden piyasaya dönerek endeksi %3,3’lük bir artışla 7.760 puan bandında kapatmayı başardı.

Haftanın başında Orta Doğu’daki gerginliğin hafiflemesiyle petrokimya sektörü yaklaşık %5 oranında değer kazanarak en çok yükselen sektör oldu. Bunu bilişim, mineral ürünleri ve inşaat sektörleri izledi. Kapanışa yaklaşırken spor endeksindeki hafif düşüş dışında ekside sektör bulunmuyor.

Ana sektörler arasında finansal sektör %2, sınai sektör ise %3,2 oranında değer kazandı.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında en çok yükselen 5 hisse, kapanışa doğru sırasıyla YEOTK, SKBNK, SASA, MIATK ve EUREN olarak sıralandı. Günün son saatlerinde ise ARCLK, KONYA ve EGEEN hisseleri kısmi düşüş yaşadı.

Borsa İstanbul genelinde gün sonuna yaklaşırken 33 hisse tavan fiyatına ulaşırken, taban fiyatından işlem gören hisse bulunmuyor. PEKGY, ENSRI ve OSMEN ise günün en çok değer kaybeden hisseleri olarak kayıtlara geçti.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler