Sosyal Medya

Borsa

Borsa ve doların pozitif olduğu piyasalarda altın düşüşte!

Borsa pozitif bir performans sergileyerek günü yükselişle tamamladı. Dolar seviyesini korurken altın tehlike çanları çalmaya devam etti

Borsa ve doların pozitif olduğu piyasalarda altın düşüşte!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 1,86’lık bir artışla 8.487,98 puan seviyesinden kapanış yaptı. Bu yükselişle birlikte endeks, önceki kapanışa göre 154,83 puanlık bir artış kaydetti. Toplam işlem hacmi ise 165,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,28 ve holding endeksi yüzde 1,48 değer kazanarak günü tamamladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 4,22’lik bir artışla menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Buna karşılık, bilişim sektörü yüzde 0,59’luk bir düşüş yaşadı.

Dünya Bankası’nın Türkiye’nin ekonomik büyüme tahminini yükseltmesi dikkat çekti. Banka, Türkiye’nin bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 4,2 olarak revize etti.

ABD’de ise işsizlik maaşı başvurularıyla ilgili veriler, piyasa beklentilerinin altında geldi. Bu durum, iş gücü piyasasının sağlam bir duruş sergilediğini göstererek ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını uzun bir süre boyunca yüksek tutma ihtimalini artırdı.

Yatırımcıların gözü FED ile bağlantılı olan ve yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinde. Yurt içinde ise Hazine nakit dengesi verisinin yanı sıra yurt dışında Almanya’da fabrika siparişleri verisi de önemli.

Teknik olarak bakıldığında, BIST 100 endeksinin 8.500 seviyesinin direnç, 8.300 ve 8.200 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu kaydediliyor.

ABD doları 27.50 TL bandında seyretti.

Altının kilogram fiyatı ise yüzde 0,7’lik bir düşüşle 1 milyon 665 bin 2 lira seviyesine geriledi. Uluslararası piyasalarda ise diğer önemli göstergeler şu şekilde:  Altın ons fiyatı 1.818 dolar, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 84,2 dolar olarak kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler