Sosyal Medya

Borsa

Borsa rekorla kapandı, hedef 6 bin endeks

BİST-100 endeksi, günü %0,46 oranında yükselişle 5.759 puandan kapatarak bayram tatili öncesi yeni kapanış rekoruna imza attı. Açılış sonrası ilk…

Borsa rekorla kapandı, hedef 6 bin endeks

BİST-100 endeksi, günü %0,46 oranında yükselişle 5.759 puandan kapatarak bayram tatili öncesi yeni kapanış rekoruna imza attı.

Açılış sonrası ilk işlemlerde 5.692 puana kadar gerileyen endeks, ardından gelen alımlarla günü artıda kapatarak yükseliş eğilimini korudu. Bayram tatili dolayısıyla yarım gün işlem gören borsada en çok talep gören sektörler, %2 bandında yükselen spor, elektrik ve metal ürünleri oldu. Bankalar, iletişim ve teknoloji sektörü günü kısmi düşüşle kapattı.

 

 

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışının sürdüğünü ifade etti.

Dünya genelinde makroekonomik verilerden alınan sinyallerin fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ettiğini aktaran analistler, bugünden itibaren yoğunlaşacak veri takviminin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini ve yatırımcıların aynı zamanda merkez bankası yetkililerinin açıklamalarını da yakından takip ettiğini söyledi.

 

Uzmanlar  endekste 6 bin hedefini gözlüyor

 

Deniz Yatırım Yatırım Strateji ve Araştırma yöneticisi Orkun Gödek, hisse senetlerinde ilk etapta 6000 puan seviyelerinin rahatlıkla konuşabileceğini söyledi: ”Sonrası için beklentilerin ne ölçekte karşılanacağı ve algı yönetimi kritik olacak. Dün ve bugüne kıyasla daha yüksek faiz hadleri ve kur seviyeleri konuşacaksak -en kuvvetli senaryo bu- borçsuz yapıda olan ve/veya yatırım döngülerini büyük oranda tamamlamış şirketleri gözetmek elzem. Bir diğer kriter de uzun döviz pozisyonu taşıyan, ihracatçı konumda ya da dövize endeksli gelire sahip olan şirketleri gözetmek.”

 

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın da BIST-100 endeksinde yaz sonuna kadar 6000-6300 bandına doğru bir hareket görmenin şaşırtıcı olmayacağını belirtti. Aydın; otomotiv, havacılık ve çimento sektörlerinin ön plana çıkacağı öngörüsünü paylaştı.

 

Basın kaynakları

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler