Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’da işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul'da yaşanan kayıpların yüzde 5'i aşması sonucunda işlemler aniden durduruldu

Borsa İstanbul’da işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul’da yaşanan kayıpların yüzde 5’i aşması sonucunda işlemler aniden durduruldu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hamas” açıklamasının ardından Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksinde günlük düşüş %5’e ulaştı, bu nedenle endekse devre kesici uygulandı.

 

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Borsa İstanbul’un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı.

 

Açıklamada, saat 16:50 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasasındaki (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında Hamas’la ilgili “Hamas bir terör örgütü değildir, Hamas kendi topraklarını korumaya çalışan mücahitlerdir” açıklamaları sonrası piyasalar karışmış borsada satışlar artmıştı Kaynak: Borsa İstanbul’da işlemler durduruldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler