Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul 6 hisseye tedbir konduğunu açıkladı

Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada 6 hissenin güne tedbirle başlayacağı duyuruldu.

Borsa İstanbul 6 hisseye tedbir konduğunu açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVHOL, CEMAS,KLRHO ve TUCLK payları bugün seans açılışından itibaren 24 Ekim 2023 seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BU HAFTA TEDBİR KONAN HİSSE SENETLERİ:

AVHOL, CEMAS, KLRHO ve TUCLK Payları: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bu hisse senetleri, 24 Ekim 2023 seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
AZTEK Payları: Bugün seans başından itibaren 24 Ekim 2023 tarihine kadar bu paylarda brüt takas uygulanacak. VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.
VANGD Payları: 25 Eylül 2023 tarihli işlemlerden 24 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, çeşitli kısıtlamaları içerir, örneğin piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması gibi. VANGD paylarında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

BU HAFTA TEDBİRLERİ SONA ERECEK HİSSE SENETLERİ:

FZLGY payında uygulanan açığa satışa ve kredili işlem yasağı, 28 Eylül tarihinde seans sonunda sona erecek.
USAK payı için uygulanan açığa satışa ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri, 29 Eylül tarihinde seans sonunda kaldırılmış olacak.

PARA ANALİZ 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler