Sosyal Medya

Borsa

Borsa endeksi artıya geçerken güne hızlı başladı

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,43 oranında yükselişle 8.035,05 puandan başladı.

Borsa endeksi artıya geçerken güne hızlı başladı

Borsa İstanbul Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası yükseliş ivmesini hızlandırarak dünü yüzde 3,64 oranında artışla 8.000 puan seviyesinden kapattı.

Bu yükseliş, endeksin haftalık bazda da kazançlı bir hafta geçirmesini sağladı. Dünkü işlemlerin ardından BIST 100 endeksi, dolar bazında 295 dolara yükseldi.

BIST 100 endeksine dahil olan hisseler arasında dün, 98 hisse günü artışla tamamlarken 2 hisse ise değer kaybetti. Endeksin günlük işlem hacmi 139,8 milyar TL olarak gerçekleşti ve toplam işlem hacminin yüzde 73,2’sini oluşturdu.

Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa katkıda bulunan sektörler arasında mineral ürünleri, elektrik ve bilgi teknolojileri öne çıktı. Faktöring ve baskı sektörü ise güne kısmi düşüşle başladı. Bankalar yatay bir açılış yaparken holding sektörü yüzde 0,6 oranında artışla başladı.

Investing’in aktardığına göre BIST 100 endeksine dahil olan hisseler arasında güne en fazla yükselişle başlayan hisseler TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve OYAKC olarak sıralandı. Güne ekside başlayan hisseler arasında ise TAVHL, KOZAA, ASUZU, BAGFS ve EGEEN yer alıyor.

Borsa İstanbul genelinde halka arz edilen son şirketlerin payları ADGYO, TARKM ve REEDR ile birlikte ISBTR, DZGYO ve EGGUB tavan fiyatından başladı. AGYO ve UNLU payları ise açılışta taban fiyatına gerileyerek en fazla değer kaybeden hisseler oldu.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler