Sosyal Medya

Borsa

Borsa 6 ayın en düşüğünü gördü

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi TL’den kaçışın hızlandırdığı borsadaki kayıplar artıyor Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçimler öncesi Borsa…

Borsa 6 ayın en düşüğünü gördü

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi TL’den kaçışın hızlandırdığı borsadaki kayıplar artıyor

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçimler öncesi Borsa İstanbul’da kan kaybı devam ediyor. Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi bugün seans içinde 4.481 puana kadar gerileyerek son 6 ayın düşük seviyesini gördü.

 

Günlük kaybın bir ara yüzde 4,2’ye ulaştığı endeks daha sonra tepki alımlarıyla önemli ölçüde toparlanarak günü sadece 20,27 puanlık kayıpla 4.485,97 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin bugünkü ortalama değer kaybı yüzde 0,45 oldu. İşlem hacmi 71 milyar TL  düzeyinde gerçekleşirken en çok değer kaybeden endeksler sırasıyla; madencilik, orman-kağıt ve yatırım ortaklığı  oldu.

 

24 Nisan’da seans içinde 5.076 puanı göre BIST 100 Endeksi’nin seçim yaklaştıkça artan satışlar nedeniyle sadece son 1 haftalık kaybı yüzde 10’u geçti.

 

Borsada artan kaybın nedeni olarak seçim öncesi TL’den dövize geçiş eğiliminin güçlenmiş olması gösteriliyor. KKM’lerde faiz tavanının kaldırılması ile gücünü kaybeden hisse senedi piyasası, seçim sonrası belirsizliği ile Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan şok ve sert düşüşteki seviyelerin de altına inmiş durumda.

 

 

borsatek.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler