Sosyal Medya

Borsa

ABD borsalarında haftaya hazırlık: Hisselerin analizi

ABD borsaları da Rusya’da ilgiyle takip ediliyor. Paraanaliz.com okurları için Rus analizleri inceledi. Ülkenin yatırım ve finans sitelerinden BCS Ekspress’in (bcs-express.ru) uzmanlarından Kholodenko Oksana “Sam Amca'nın kumbarası: Pazartesi günü ne okunmalı” başlıklı yazısında ABD borsalarında işlem gören 3 şirketin hisselerini analiz etti.

ABD borsalarında haftaya hazırlık: Hisselerin analizi

Geçtiğimiz hafta Amerikan borsaları için pozitif geçti: S&P 500 endeksi %0,7 düştü. Rus ekonomi uzmanı Kholodenko Oksana’ya göre piyasanın genel yönünün toparlanmayı sürdürmesi daha ihtimal dâhilinde:

“Üç şirketin hisselerini değerlendirelim; ikisi üç aylık rapor yayınlamış.”

Nike (NKE)

Spor giyim ve aksesuar üreticisi,  ABD’deki işlemlerin kapanmasının ardından Perşembe günü ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. NKE hisseleri olumlu tepki verdi. Finansal performans karışıktı. EPS beklenenden iyi, satışlar kötü. Hisse başına kazanç 0,94 dolar, gelir ise 12,94 milyar dolar oldu (Tahmin: 0,75 dolar ve 12,98 milyar dolar). Çin’deki satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %5 artarken, Kuzey Amerika’da %2 azaldı. Brüt kar marjı 0,1 puan düştü. Şirket, yıla ilişkin tahminini doğruladı ve mevcut ikinci mali çeyreğe ilişkin beklentileri olumlu olarak değerlendirdi. Nike yönetimi şirketin dijitalleşmesini artırmaya kararlı. Hisseleri Cuma günü %6,7’lik bir kazanç gösterdi. Cuma günü için fiyat teklifi 95,6 dolar. Olumlu hareketin bir kısmı “yenildi”. 50 günlük hareketli ortalama olan 101 dolara yeni bir itiş mümkün.

Micron Technology (MU)

Çip üreticisi Çarşamba gecesi kazanç bildirdi ve hisseler Perşembe günü yaklaşık %3 düşüşle tepki gösterdi. Micron Technology, analistlerin ortak tahmininden daha kötü rapor sundu. Şirket 1,43 milyar dolar net zarar kaydetti, geliri ise yıllık bazda 1,7 kat düştü. Hisse başına düzeltilmiş zarar 1,07$ olarak gerçekleşti (Tahmin: -1,15$). Micron olumlu bir görünüm sağladı. Şirket, artan talep ve arz hacimlerinin normalleşmesi nedeniyle 2024 yılında pazarın toparlanacağını tahmin ediyor. Hisseleri Cuma günü 68$’dan %4,3 oranında değer kazandı. Menkul kıymetler 64 dolarda destek buldu ve toparlanmaya başladı. 71-72 dolara doğru bir hareket olabilir.

Amazon (AMZN)

Pazartesi’den sonra düşüş gösteren Amazon, yapay zeka çözümleri geliştiricisi Anthropic’e 4 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor. Çevrimiçi perakendeci, azınlık hissesini alacak. Anthropic, 2021 yılında GPT sohbet robotunun geliştiricisi OpenAI’den kişiler tarafından oluşturuldu. Şirket, temel yapay zeka sistemleri ve dil modellerinin geliştirilmesinde uzmanlaşmıştır. Amiral gemisi ürünü Claude AI asistanıdır. CNBC’nin tahmini, önümüzdeki yıl EPS büyümesinin %100,8, önümüzdeki 3-5 yıl için ise %6,1 CAGR olacağını öngörüyor. Karşılaştırıldığında, çeşitlendirilmiş perakendeci sektörünün sırasıyla %59,7 ve %8,8 olacağı öngörülüyor.

Amazon (Yıllık Hedef – 160 $ / +%26) hisseleri 124$’lık yatay destekten toparlandı, fiyat ise 127,1$ oldu. En yakın teknik hedef 134 dolar.

PARA ANALİZ

UYARI: Bu analiz yazısı yatırım tavsiye değildir. Yatırımlarınız için profesyonel destek almanızı tavsiye ediyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler