Sosyal Medya

Borsa

3 yeni halka arza brüt takas tedbiri uygulandı

SPK tarafından geçtiğimiz aylarda halka arz onayı alan 3 yeni şirkete brüt takas tedbiri getirildiği duyuruldu.

3 yeni halka arza brüt takas tedbiri uygulandı

PARAANALİZ.COM

SPK tarafından alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 3 yeni halka arza brüt takas tedbiri uygulandı. Halka arzlara taleplerin her geçen gün arttığı bir dönemde günden alınan takas tedbiri kararı yatırımcılar arasında şaşkınlığa neden oldu. Takas tedbiri konulan hisseler şöyle: IZENR, OFSYM, TATEN,

Söz konusu takas tedbiri hakkında, yatırımcıları bilgilendirmek adına,  SPK tarafından KAP’a yapılan açıklamada yapılan açıklamada 3 yeni halka arza brüt takas tedbiri alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

”Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IZENR.E, OFSYM.E ve TATEN.E paylarında 07/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.”

(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABER3 şirkete SPK tarafından halka arz onayı verildi3 şirkete SPK tarafından halka arz onayı verildi

İLGİLİ HABERReeder halka arz ne zaman gerçekleşecek?Reeder halka arz ne zaman gerçekleşecek?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler