Sosyal Medya

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Müdür gitti, fiyat kaldı…’

29 Mart 2022

Kuyruklar uzadığı için fiyatları arttırmak zorunda kaldığını söyleyerek, tarihe geçen açıklamasıyla hal nezdinde infial yaratan Et ve Süt Kurumu Müdürü Osman Uzun görevden alındı.

Yerine de atanan Mustafa Kayhan da kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek görevi devraldı. Elbette bürokratik nezaket içinde yapılan bir teşekkürden dolayı kimseyi eleştirecek değilim.

Ama ufak bir sorunumuz var. Görevden alınan Uzun sonrasında, iddia edildiği üzere fiyatlar geri alındı mı? Şayet görevden alınma nedeni buysa, bu konuyla ilgili dilenen bir özür duydunuz mu?

Ne özür var ortada, ne geri alınan fiyatlar… Çünkü zaten açıklaması gerçeği yansıtmıyordu. Ama en azından bu tarz bir açıklama yapılarak, zaten ete ulaşamayan insanların duyguları rencide edildiği için bir özür beklerdik; kuruma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmekten önce.

Aslında son dönemde sıkça yaşadığımız olayların başında geliyor. Kurumlardan insanlar görevinden alınıyor; hatta Bakanlar affını istedi söylemi arasında değiştiriliyor lakin herhangi bir gerekçe açıklanmıyor.

Bu da yeni bir akıl almaz açıklamaya kadar hayatımızdaki yerini alarak, tarihe not düşülüp, insanlar hesap vermeksizin hayatlarına dönüyor. Mesela Bakan Pekcan niye görevden alındı? Bakan Pakdemirli veya Bakan Albayrak?

Merkez Bankası Başkanları, TÜİK yetkilileri, Para Politikası Kurulu üyeleri ve diğerleri… Tüm bu isimler görevden alındığına göre ortada yaşanan sorunlar var demektir.

Fakat hiçbir yaşanan sorunlardan dolayı görevinden alınmadı. Ya istenen rakamlara ulaşamadılar, ya faiz indiremediler ya da son örnekte olduğu gibi akıl almaz bir açıklama yapıp, oyun dışına gönderildiler.

Oysa vatandaşın sorunu tüm haşmetiyle ortada duruyor. Bunu KDV indirimleriyle ya da göstermelik ücret artışlarıyla ortadan kaldıracağımızı ya da durumu kurtaracağımızı zannediyorsak büyük bir yanılgı içerisindeyiz demektir.

Gerçek şu ki ekonomi doğru yönetilmediği gibi, çözüm odaklı bir yapılanmadan da gittikçe uzaklaşıyoruz. Seçime endeksli, günü kurtaran, Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’ninkini başkasına giydirip sorunların üzerini örtmeye çalışıyoruz.

Tüm bunlar yaşanırken çarşı pazar yanıyor; ulaştırma maliyetleri can yakıyor, büyük reklam kampanyalarıyla yükseltilen asgari ücret üçüncü ayın sonunda açlık sınırının 675 TL altında kalıyor ve hiçbir konuda sorumluluk kabul etmeyen, ama yetkiyi de bütçeyi de sonuna kadar kullananlar sürekli yer değiştiriyor.

Başladığımız yere geri dönelim. Genel Müdür Uzun görevden alındığına göre, Et ve Süt Kurumu’nda et fiyatları geriye çekilecek mi; yoksa bu gerçeği yansıtmadığına göre özür mi dilenecek? Yanıt mı? C hiçbiri…

[email protected]

 


İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: Daralmaya hazır mıyız?Çetin Ünsalan Yazdı: Daralmaya hazır mıyız?

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'İhracatçı tost olurken...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘İhracatçı tost olurken…’

İLGİLİ HABERÇetin Ünsalan Yazdı: 'İthalatçıya kıyak; yerliye salma...'Çetin Ünsalan Yazdı: ‘İthalatçıya kıyak; yerliye salma…’

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları