Sosyal Medya

Borsa

Altın fiyatlarında 1860 dolar seviyesi kritik

Ons altın fiyatı yaşanan jeopolitik risklerin artmasıyla 8 ayın zirvesini yenilerken; gram altın fiyatı da ons altından aldığı destekle yükseldi. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu…

Altın fiyatlarında 1860 dolar seviyesi kritik

Ons altın fiyatı yaşanan jeopolitik risklerin artmasıyla 8 ayın zirvesini yenilerken; gram altın fiyatı da ons altından aldığı destekle yükseldi. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Özsoy, 1860 dolar seviyesinin kritik olduğunu belirtirken; bu seviyenin altına sarkılmadığı halinde yükselişin sürebileceğini belirtti.

Ons altın fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan jeopolitik belirsizlikler sebebiyle dalgalı bir seyir yaşıyor. Ons altın geçtiğimiz salı günü 8 ayın en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra; kritik bölgede tansiyonun düşmesiyle zirveden gerilemişti. Altının ons fiyatı, Rus basınında yer alan Ukrayna’nın ateşkesi ihlal ederek bağımsızlığını ilan eden Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki dört bölgeye havan toplarıyla saldırdığını duyurmasıyla tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatı, 1897 dolar seviyesine kadar yükselerek 8 ayın zirvesini yeniledi. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Özsoy, “Ons altın yükseliş potansiyelini 1860 dolar altına sarkma olmadığı müddetçe 1920 dolar seviyesine kadar sürdürebilir görülüyor. 1860 dolar öncesinde ise bugün ve yarın 1877 dolar altına doğru bir hareket görmediğimiz müddetçe 1920 dolar seviyesine doğru gidiş potansiyeli daha da kuvvetlenecektir” şeklinde değerlendirdi.

Ons altın gün içerisinde en düşük 1867 dolara kadar gerilerken; saat 17:17 itibarıyla yüzde 0,82 oranında yükselişle 1887 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN 2 AYIN ZİRVESİNİ YENİLEDİ

Altının gram fiyatı, ons altın fiyatında yaşanan yükselişin etkisiyle 830 liranın üzerini görerek 2 ayın en yüksek seviyesini yeniledi. Gram altın gün içerisinde en düşük 816 lirayı görürken; şu dakikalarda yüzde 0,95 oranında yükselişle 825 lira seviyesinde hareket ediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1355 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 581 liradan işlem görüyor.

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 815 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 818 lira seviyeden başlamıştı.

 

 

Şenay Zeren

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler