Sosyal Medya

Genel

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltında

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Erdoğan, Fincancı’nın açıklaması…

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltında

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Erdoğan, Fincancı’nın açıklaması sonrası, “Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak” demişti. Bahçeli ise Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söylemişti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Korurcu’nun gözaltına alındığını şöyle duyurdu:

“TTB Başkanı ve Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı kabul edilemez bir şekilde gözaltına alınmıştır. Derhal serbest bırakılsın.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur’un “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alındığını bildirdi

Evinde arama

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, TTB avukatlarından aldığı bilgiyi İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ta aktardı. Çelik şunları söyledi:

“Şu an Şebnem Korur Fincancı’nın İstanbul’daki evinde arama yapıldığını öğrendik. Fincancı yurt dışındaydı, döndü ve ifade vermek için başvurdu avukatlarıyla. ‘Perşembe akşamı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı bilgisini alır almaz, cuma günü giderek bir dilekçe verdik. Katibe telefonlarımızı bıraktık ve başsavcılıktan da ifadeye çağrılacağı bilgisini aldık. Biz ifadeye çağrılmasını beklerken evine bir baskınla gözaltına alındı Şebnem Hoca. Biz de şu anda İstanbul’a hakaret ediyoruz’ dediler konuştuğum avukatlar. Ankara’ya getirileceğine dair bir bilgi var Şebnem Korur Fincancı’nın.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama ise şöyle:

20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…’ şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince SON VERİLMESİNE, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.

AKP’den ilk açıklama

AKP MKYK üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından TBB Başkanı Fincancı’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tayyar, “Talep yerinde görülürse TTB Başkanlığı’na ‘kayyım’ atanabilir” ifadesini kullandı.

AKP’li Tayyar’ın paylaşımı şu şekilde:

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü propagandası yapmaktan gözaltına alındı. Ayrıca savcılık, Fincancı’nın görevden alınmasını talep etti. Talep yerinde görülürse TTB Başkanlığı’na ‘kayyım’ atanabilir.

AKP’li Birinci: Evinde kalaşnikof mermisi bulundu

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Soru şu: Evinde kalaşnikof mermisi ve örgütsel döküman bulunan Fincancı, Tabipler Birliği başkanlığına nasıl seçilebiliyor. Bu tipolojiye oy vermek nasıl bir durumdur?” ifadelerini kullandı.

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler