Sosyal Medya

Genel

SICAK: Brezilya’da zafer solcu Lula’nın

Bu kış faşist diktatörler için zor geçecek

SICAK: Brezilya’da zafer solcu Lula’nın

Brezilya’da çok çetin geçen ikinci tur yarışında zafer eski sendika lideri ve eski başkan  Luiz Inácio Lula da Silva’nın oldu. De Silva’nın lakabı Lula.  Son 30 yılın en yakın yarışında Lula ve iktidardaki Bolsonaro %99’u sayılan oyların %50.9 ve %49.1’ni kazandılar. Lula’nın başkanlık dönemi zor başlayacak. ABD’de 2020 yılında Trump’ın denediği gibi Bolsonaro şimdiden seçimlerin hilleli olduğu iddiasını pazarlamaya başladı.

Analistler Bolsonaro’un sonuçları kabul etmeyip taraftarları ve orduyu direnmeye çağıracağından endişeli.  Koyu bir Katolik ve muhafazakar olan Bolsonaro döneminde Brezilya’da insan hakları ihlalleri hızla artarken, Amazon’ın imhası da hızlandı. Bolsonaro Covid-19 aşısına da inanmadı ve uzun süre kapatma ve kapanmalara direnerek çok sayıda gereksiz can kaybına neden oldu.

 

2010 yılına kadar başkanlık görevini üstlenen Lula döneminde Brezilya yaşam standartlarında tarihin en hızlı yükselişlerinden birine şahit oldu. 2017 yılında bir federal mahkeme Lula’yı yolsuzluktan dolayı hapse mahkum etti. 2021 yılında Anayasa Mahkemesi eski başkanı aklayınca, seçim yolu açıldı.

Lula kampanya döneminde ekonomi politikaları hakkında fazla yorum yapmadı, fakat ilk döneminde olduğu gibi sosyal harcamalar ve altyapıya önem vermesi bekleniyor.

 

Devamı gelecek..

 

Diplomasi ÖZEL: Ukrayna’nın acı kışı, Çin’in gün batımı

 

Mısır’dan açıklama: Türkiye’yle normalleşme görüşmelerini durdurduk

 

YORUM:  Erdoğan’ın Vizyon Konuşması fos çıktı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler