Sosyal Medya

Genel

İşte yeni anket ve anket ortalamaları

Elimizdeki en taze genel seçim anketi olan ALF Araştırma çalışmasına göre, Millet İttifakı büyük hamle yaparak Cumhur’un 10 puan önüne…

İşte yeni anket ve anket ortalamaları

Elimizdeki en taze genel seçim anketi olan ALF Araştırma çalışmasına göre, Millet İttifakı büyük hamle yaparak Cumhur’un 10 puan önüne geçti. Fakat, hiçbir anket tüm gerçeği  kapsamaz. Hepsinde hata payı vardır. Anket ortalamaları  ise hata payını azaltır.  Fatih Arslanpınar’dan kısaca alıntıladığımız çalışmada  seçim anketleri ortalaması var. Sizce Millet İttifakı gerçekten 10 puan önde mi?  Arslanpınar’ın bir de “bonusu” var. Cumhurbaşkanlığını sınavını kim kazanır?

 

ALF Araştırma: Cumhur ile Millet İttifakı arasındaki fark 10 puana çıktı

 

ALF Araştırma şirketinin anketine göre, ‘bu pazar genel seçim olsa’ AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 34 oy alacakken, Millet İttifakı ise yüzde 44,5 oranında oy alıyor.

ALF Araştırma şirketi 51 ilde toplam 4100 seçmenle yaptığı son çalışmanın sonuçlarını açıkladı.

5-8 Haziran tarihleri arasında yapılan ankette seçmenlere, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Partilerin aldığı oy oranları şöyle hesaplandı:

AKP: Yüzde 27,2

CHP: Yüzde 25,1

İyi Parti: Yüzde 19,4

HDP: Yüzde 8,3

MHP: Yüzde 6,8

Gelecek Partisi: Yüzde 2,0

DEVA Partisi: Yüzde 2,4

Saadet Partisi: Yüzde 1,7

 

Fatih Arslanpınar:  Anket ortlamaları ne anlatıyor?

 

Seçim anketleri ile alakalı çalışma yürüten firmaların anket sonuçları ortalamasını paylaşmak gerekirse; AKP %29, MHP %6 (AKP ve MHP %35), CHP % 28, İYİ %18, HDP %10, DEVA %2, GELECEK %1 (6’lı Masa %59), ZAFER %1, SAADET %1, YENİDEN REFAH %2, DİĞER %2…

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan çalışmalarda ise; seçim ikinci tura kalsa ve Kılıçdaroğlu aday olsa dahi ERDOĞAN %42, KILIÇDAROĞLU %44’ KARARSIZ %14 şeklinde bir anket sonucu bizlerle… Şu durumda cumhurbaşkanlığı seçiminin de ortada olduğunu söyleyebiliriz. Anket sisteminde; kararsız oy kullanan vatandaşların, partilerin oy yüzdelerine göre oranlanarak dağıtımı yapılır. Fakat burada atlanılan konu kararsız oy kullanan yaklaşık %15 seçmenin %13’ü Cumhur İttifakı seçmeni oluşu. Yani Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan’ın Seçimi kazanmak için halen daha bir umudu var. Peki cumhur ittifakının seçime bu kadar güvenmesinin ardındaki sır perdesi ve umudu nedir? Bu sorunun cevabını bize gelecek gösterecek.

 

 

Kaynak:  Seçim istatistikleri, Fatih Aslanpınar

 

 

FÖŞ uyardı:  Seçime kadar çok kötü şeyler olabilir

 

Yöneylem Araştırma : Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ açıklamasını bilenlerin oranı ne?

 

Veysi Dündar: NEBATİ’NİN SUÇU NE?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler