Sosyal Medya

FÖŞ uyardı:  Seçime kadar çok kötü şeyler olabilir

10 Haziran 2022

Sevgili Başkanım ve Ebedi Liderim RTE’nın cumhurbaşkanlığına  adaylığını açıklamasıyla seçim kampanyası resmen başladı. Seçim Kasım’da mı, Nisan 2023’de mi, fark etmez. Dün Milat’tı, artık içilen her yudum su, öpülen her bebek ve başımıza gelecek her türlü felaket seçim kazanma amacıyla yapılacak. Evet, “felaket” ve  “yapılacak”. Çünkü ekonomi zaten felaket. Erdoğan ve AKP-MHP ekürisi ekonomiyi düzeltemezse, seçimi kaybedecek. Bunu ben de görüyorum, Kastamonu’da Bitcoin madenciliği yapan sade ilkokul mezunu vatandaş da. Ama, iktidar bloğu görmüyor. Görmedikleri için de seçime kadar konuyu ekonomiden saptırmak amacıyla bir dizi hokkabazlık yapılacak. Bunlara her daim Türkiye’yi içerden çalkalayarak bölgesel gücünü kırmaya uğraşan bölgesel dış güçler de katılacak. Eğer RTE’ın vadettiği üzre, yazın ekonomi düzelmezse, kışın sokak protestoları da denkleme dahildir, KDV’si içindedir.  Makaleyi okuduğunuz için teşekkür ederim. Ben  bahçeme inşa ettirdiğim nükleer bunker’a erzak tedariki için alışverişe çıkıyorum.

 

Şakaydı tabii, böylesine tam yağlı but kıyması konu yakalamışım,  Montafon inek gibi sağmadan bırakır mıyım?

RTE ve AKP-MHP artık seçim kazanamaz. Bu konuda çok yazdım, söylediklerimden de %100 eminim. Çünkü silme popodan gaz salar gibi yorum yapan bir takım yazarların aksine, ben analizimde anket ortalamaları ve seçmenin sosyo-ekonomik davranış biçimlerini  kullanıyorum.  Taze Istanbul Ekonomik Araştırmalar anketine göre, halkın   %61’i geçinemiyor. Bu seçmen sandığa tek bir nedenle gidecek: Onu aç bırakanları cezalandırmak için. Dolayısıyla, RTE ve AKP & MHP için seçim kazanmanın tek yolu var: Ekonomiyi düzeltmek. Velakin, sorunun sadece yarısını kavrıyorlar, ve buldukları çareler de son 20 yılda hep işe yarayan, ama sonuçta bizi mağdur eden Şark kurnazlıkları.

İşte, Perşembe gece yarısı Hazine, SPK, BBDK ve BİST’ten gelen güya doları düşürmeye yönelik tedbirler. Kardeşim, burnumuza koca Beypazarı havucu kaçmış, solunum yollarını tıkıyor, bunlar çubukla kulağımızda biriken kiri çıkararak çözüm arıyor. Elimdeki veriye göre son 3 işgününde TCMB dolar/TL’de patlamayı önlemek için $1.5 milyar sattı piyasaya. Sen bireysellere yönelik gelir endeksli bonoyla ne kadar döviz çekecen piyasadan ya? Yahu, halka arz komisyonlarına tavan koyarak yabancı yatırımcı Borsa’ya cezbedilebilir mi?  Fon yöneticisi RTE’nın bir günü öteki geceyi tutmayan abuk-sabuk kararlarından yaka silktiği için gelmiyor.

Ek olarak,

  • Yazın enflasyon düşmez, global emtia rallisi daha yolun yarısında.
  • Anketlere göre, halk gerçek enflasyonun %100’ün üstünde olduğuna dair hemfikir. Sene ortasında %70 enflasyonu telafi edecek zamlar yapılacak. Seçmenin gönlünü alabilir mi? Daha çok Baba’yı alır.
  • Bence bizi “21 Aralık 2021: Filim Devamı” gününe götürecek kur şoku başladı bile. Yolun sonunda 1970’lerin Kapalı Kambiyo Rejimi var. Seçmen sizi fıçıda balık gibi avlayacak.
  • Finans sektöründen başlayan dengesizlik, yani kaynakların müsrif kullanımı/verimsiz alanlara kaçması artık yumurtacılık işkoluna kadar bulaştı. Bu ekonomiyi %10000 faiz artırımıyla da kurtaramazsın.

 

Öyleyse, ekonomiden yaka silkip seni sandığa gömmek için Donbas’ta Rus ordusu gibi ilerleyen seçmeni nasıl geri kazanacaksın?

RTE ve AKP-MHP’ye göre çok basit.  Daha önce büyük fayda sağlayan ekonomi-dışı popülizmde hız rekorları kırmak. Yani,

  • PYD/YPG’den Türkiye’ye ciddi bir tehdit olmamasına karşın, milliyetçi-ulusalcı seçmeni mesut etmek için Menbij-Tel Rıfat’a askeri operasyon çekmek.
  • Bakın, Yunan bu dünyada en puşt millet, hiç itirazım yok. Ama, Ege adalarının egemenliğini tartışmaya açarak karşılık vermek de pireyi deve yapmak. Maksat diplomasi milliyetçilerini restorana getirmek.
  • İslamcı tatbikata devam. Sürtükler, çürükler, “lesbiyen” feministlere ölüm, camide  yapılan bira alemleri, tarikatlara dağıtılan kıyak bağış ve ihaleler, iptal edilen festivaller, yogacılara torbacı muamelesi yapmak.. Daha sayayım mı?  AKP’nin gerçek dindarlıkla alakasının benle eşit olduğunu sezen dini bütün seçmen geri çağrılıyor.

Bular fayda etmez, ama  büyük zararı da olmaz. Bu millet Kayseri Erciyes Üniversitesi mezuniyet şenliğinde Mustafa Kemal’in askeri olduğunu resmen ilan etti. Sen daya İslamcı icraatı piyasaya da, malın alıcısı yok Abi.

İkinci sırada baskı ve cezayla muhalefeti sindirme önlemleri var. İşte dört muhalif kanala verilen fahiş para cezalarının gerisindeki Kör Kadı adaleti. İşte Ekrem İmamoğlu hakkında süren hakaret davası ve siyasetten men talebi. İşte Kılıçdaroğlu’nu kodese atma tehditleri.   İşte milliyetçi Mafya’ya destek için göz kırpmalar, gerdan salımalar. İşte SADAT darbe yapacak haberinin pompalanması. İşte yeni sosyal medya yasası. Yahu, yasa o kadar gaddarca ve şuursuzca bir ifade özgürlüğü nefretiyle hazırlanmış ki, TBMM’ye gelen taslak AKP’lilerin  bile dudağını uçuklattı. Son olarak da tabii AYM izin verirse, HDP’nin ipini çekerek 11 milyon Kürt seçmeni ekarte etmek.

Durun, daha yeni başladık. Bakalım Ümit Özdağ Abim ne diyor: “Özdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “…Bu da Türkiye’yi ayağa kaldıracak ve bu kaoslarla beraber OHAL ilan edilerek içe kapatılacak ve muhalefet susturulacaktı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

Bana da bir saldırı olmuştu. O saldırıda da ben dövülerek öldürülecektim. Ardından da muhalefet, yeni kurulan partilerdekiler konuşamayacaktı. O ana kadar 50’ye yakın gazeteci  ve siyasetçiye saldırı yapıldı. Arka planı araştırılmadı.

Türkiye karıştırılmak isteniyor. Kaos ortamından istifade etmek istiyorlar. Koltuklarını kirletenler var.  Üç kişi hedefte; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu. Dikkatli olmalılar.”

RTE böyle bir şey yapmaz, ama bu lafı duyan bölgesel güçler ve PKK ne yapar sizce?

Şimdi benim şahsi komplo teorilerime gelelim. Yukarda saydığım  manevraların beyhude olduğunu gören iktidar, şunları da menüye ekleyebilir:

  • Kobane’ye saldırı. Kürtlerin isyan edip sokağa dökülmesi ardından OHAL.
  • “Savaş Hali” var kararını TBMM’ne aldırıp seçimleri en az bir yıl ötelemek.
  • Sürtük-çürük muhabbetini tüm muhalefet seçmeninin kanını beynine fışkırtacak düzleme çıkartıp, halkı sokağa çağırmak. Çıkanlar olursa da polis şiddetiyle işkence yapıp, halkı sandıktan korkutmak.

AKP değil, ama dış güçler ve PKK puslu ortamı fırsat bilerek 2015 benzeri bir seri terör eylemleri kampanyası başlatabilir mi?

Vay be, ben genelde milleti ürtiker edecek bir makale yazınca keyiflenir, Bebek Sahillerinde alem yaparım. Bu kez kendimi bile korkuttum.

Geliyor gelmekte olan. Savulun, kaçın, Macau’ya tatile çıkın!

 

FÖŞ websitesinde yayınlanmamış araştırmalar burada

 

FÖŞ ÖZEL YouTube kanalına abone olun. İşte yeni videom:  Eurobondlar’da Hazine Yatıyor!

 

 

FÖŞ

 

 

 

 

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları