Sosyal Medya

Döviz

Motorine 2 günde 2 zam!

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından dolar kurundaki artış ve Cenova petrol borsasındaki yükseliş nedeniyle, iki gün önce 76 kuruş zam…

Motorine 2 günde 2 zam!

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından dolar kurundaki artış ve Cenova petrol borsasındaki yükseliş nedeniyle, iki gün önce 76 kuruş zam gelen motorine bir zam daha geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yıl başından bu yana yüzde 14’te sabit bıraktığı faizi dün 100 baz puan indirerek yüzde 13’e çekti. Merkez’in sürpriz faiz kararının ardından TL’deki değer kaybı hızlandı. Dolar/TL, 18,14 ile 20 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL ise 18,48’i gördü.

Dolar kurundaki artış ve Cenova petrol ve dolar borsasındaki yükselişin etkisiyle motorine bu hafta ikinci zam bekleniyor.

Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığına göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Motorine çarşamba günü 76 kuruş zam gelmişti.

Benzinde ise bu gece fiyat değişimi beklenmiyor.

Bu geceki zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 25,02 TL’ye, Ankara’da 25,13 TL’ye, İzmir’de 25,15 TL’ye yükselecek.

Benzinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 20,33 TL, Ankara’da 20,46 TL ve İzmir’de 20,45 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler