Sosyal Medya

Ekonomi

JP Morgan’dan ürküten enflasyon  muhasebesi

JP Morgan yayımladığı bir araştırma raporunda, heterodoks politika yapıcıların görüşlerinin, önden yüklemeli ve erken yapılan faiz indirimlerinin, enflasyon beklentilerindeki bozulmanın…

JP Morgan’dan ürküten enflasyon  muhasebesi

JP Morgan yayımladığı bir araştırma raporunda, heterodoks politika yapıcıların görüşlerinin, önden yüklemeli ve erken yapılan faiz indirimlerinin, enflasyon beklentilerindeki bozulmanın ve kurdaki değer kaybının Aralık ayında enflasyonda keskin bir yükselişe neden olduğunu belirtti.

 

Bloomberg HT’nin aktardığına göre aralık ayındaki sürpriz enflasyondan sonra 2022 ve 2023 için enflasyon beklentilerini revize ettiklerini belirten banka, Mayıs ayında enflasyonun yüzde 55 seviyesine ulaşmasını ve Kasım ayına kadar yüzde 50 civarında seyredeceğini öngördü.

 

Raporda, Ocak ayında TCMB’den faiz indirimi beklenmediği yazıldı. Rapor enflasyon konusunda oldukça karamsar, TÜFE 2022 sonunda %35’de kalacak. 2023 tahmini ise %15, ancak tahmin seçim kararı ve anketlere göre değişebilir.

 

Nihayet, JP Morgan yılbaşından bu yana dalga dalga vuran zamlara vurgu yaparak, bunların enflasyon beklentilerini iyice katılaştırdığı tespitini yaptı. Tüketiciler satın almalarını öne çekerek, enflasyondan korunmak ve düşük faiz politikasından yararlanmak isteyecek.

 

İngilizce kaynak burada

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler