Sosyal Medya

Ekonomi

EYT’de korkulan oluyor mu: “EYT mi, EYT ne?”

Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantılar sonucunda EYT hakkında somut açıklamalar yapılmaması, Meclis’te sürecin uzayacağına dair verilen sinyaller sonrası Nebati’den yapılan açıklama ile…

EYT’de korkulan oluyor mu: “EYT mi, EYT ne?”

Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantılar sonucunda EYT hakkında somut açıklamalar yapılmaması, Meclis’te sürecin uzayacağına dair verilen sinyaller sonrası Nebati’den yapılan açıklama ile EYT’nin çıkmayacağına dair tahminler kuvvetlendi.

EYT hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç yıl önce bana seçime mal olsa da yapmayacağım açıklamalarından sonra bu yıl AKP’nin anketlerde gerilemesi ile konu tekrar gündeme getirilmişti. Ancak son anketlerde AKP’nin oylarındaki artış sonrası EYT konusunun tekrar rafa kaldırılma ihtimali arttı.

Konuyla ilgili konuşan uzmanlar EYT hakkında ilk olumsuz işaretin Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıda somut sonuçların, müjdenin çıkmaması olduğunu söylediler.

Bunu takip eden günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT’lilerin bazılarının evraklarının kayıp olduğunu, işverenlerle görüşmeleri gereken konular olduğunu söyleyerek EYT’nin sarkacağını resmen söylemişti.

Bugün ise sosyal medyaya düşen bir görüntü EYT hakkındaki korkuların ne kadar doğru olduğunu gösterdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak EYT için 2023 Bütçesine tek kuruş konulmadığını söyleyerek Bakan Nebati’ye EYT hakkında sorulan soruyu ve cevabı yayınladı.

Videoda muhabir EYT’nin Hazineye takılıp takılmadığını sorarken bakan ise “EYT mi? EYT ne?” şeklinde cevap veriyor.

Para Medya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler