Sosyal Medya

Ekonomi

Benzin ve motorine bu gece bir zam daha!

Doğal gaz ve elektrik zammının ardından bir zam haberi de akaryakıt için geldi. AB’nin Rus petrolüne ambargo kararı almasının ardından…

Benzin ve motorine bu gece bir zam daha!

Doğal gaz ve elektrik zammının ardından bir zam haberi de akaryakıt için geldi. AB’nin Rus petrolüne ambargo kararı almasının ardından artan ham petrol fiyatları nedeniyle pompaya bir zam daha geliyor.

Artan yaşam maliyetleri yüzünden vatandaşın geçim sıkıntısı her geçen gün katlanırken haziran ayı peş peşe zam haberleri ile başladı.

Doğal gaz ve elektrik zammının ardından bir fiyat artışı da akaryakıt grubunda gerçekleşecek. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği’nin (AB) Rus petrolüne ambargo kararı almasının ardından artan ham petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansıyacak.

Buna göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,22 kuruş, Motorin grubunda 1,49 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Yapılan açıklamada, “Fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir” denildi.

Güncel akaryakıt (benzin motorin) pompa fiyatları:

İstanbul’da motorin litre fiyatı 24,41 liradan satılıyor.

İstanbul’da benzin litre fiyatı 25,02 liradan satılıyor.

LPG litre fiyatı ise ortalama 11,47 lira seviyesinde satışa sunuluyor.

Öte yandan sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Doğal gaz fiyatlarına da 1 Haziran 2022 itibarıyla zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış yapıldı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler