Sosyal Medya

Döviz

Bakan Nebati’den yabancı yatırımcılara: Uygun koşulları sağlayarak gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Cannes’da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’ndaki konuşmasında, Korumalı Mevduat’ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir…

Bakan Nebati’den yabancı yatırımcılara: Uygun koşulları sağlayarak gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Cannes’da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’ndaki konuşmasında, Korumalı Mevduat’ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade etti. Nebati, Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu söyledi. Nebati, “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır” dedi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Nebati, enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini söyledi. Nebati “enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Kur Korumalı Mevduat’ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade etti. Bakan Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu dile getirdi.

Bakan Nebati konuşmasında “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti’ne çok rahat şekilde yapabilirsiniz. Bu anlayışla 2021’i hem sektörde büyük bir başarıyla kapattık, yüksek emtia fiyatları, lojistikteki problemler, Karadeniz’deki gerginliklere rağmen Türkiye’de ticaret tahminlerin ötesinde büyük heyecanla devam ediyor. Çarklar dönüyor” ifadesini kullandı.

Nebat, ayrıca uygun koşulları sağlayarak gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Dünya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler