Sosyal Medya

Döviz

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yine tırmanışta: Yatırımcıların gözü yeni enflasyon verilerinde

Gösterge 10 yıllık Hazine notunun getirisi, yatırımcıların yeni bir ekonomik veri grubu beklemesi ve para politikası yolunda ipuçları izlemesiyle salı…

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yine tırmanışta: Yatırımcıların gözü yeni enflasyon verilerinde

Gösterge 10 yıllık Hazine notunun getirisi, yatırımcıların yeni bir ekonomik veri grubu beklemesi ve para politikası yolunda ipuçları izlemesiyle salı günü yükselişte.

10 yıllık Hazine notunun getirisi en son 4 baz puan artışla %2,9240’a yükselirken, 30 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 4 baz puan artarak %3,1317’ye yükseldi. (Getiriler fiyatlara ters yönde hareket eder ve 1 baz puan %0.01’e eşittir.)

Eski Fed Başkanı Bernanke merkez bankasının 1980’lerin başından bu yana ABD finans tarihinin en kötü bölümüne dönüşen enflasyon sorununu çözmede geç kalındığını açıklamasında bulundu.

Pazartesi günkü “Squawk Box” programında yayınlanan bir röportajda CNBC’den Andrew Ross Sorkin’e konuşan Bernanke, Powell liderliğindeki merkez bankasının enflasyon tepkisini neden geciktirdiğini anladığını, ancak geçmişe bakıldığında bunun bir hata olduğunu söyledi.

Bernanke, 2008’de patlayan mali kriz boyunca Fed’e başkanlık yaptı ve benzeri görülmemiş para politikası genişlemesine önderlik etti.

Salı günü yatırımcılar Fed yetkililerinden gelecek açıklamaları dikkatle izleyecekler. En önemlisi, Federal Rezerv Başkanı Powell’ın Wall Street Journal’a yapacağı konuşma.

Başka yerlerde, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ayrı etkinliklerde açıklamalarda bulunmaya hazırlanıyor.

Veri cephesinde, Nisan ayı perakende satışlar ve Nisan ayına ait sanayi üretim rakamları ve kapasite kullanım verileri izlenecek. Mart ayı için iş stokları ve mayıs ayı Ulusal Ev İnşaatçıları Birliği anketi, yayınlanacak.

ABD Hazinesi salı günü 52 haftalık tahvillerden 34 milyar dolarlık açık artırma yapacak.

CNBC

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler