Sosyal Medya

Borsa

GCM Yatırım:  Borsa’da sakin kalan kazançlı çıkar

Borsa'da yaşananların hisselerle alakası yok!

GCM Yatırım:  Borsa’da sakin kalan kazançlı çıkar

 

Endeks günü %5.26 düşüşle kapatırken devre kesici ile günü tamamladık. Özellikle saat 16:00’dan sonra satışların artan bir ivme ile yoğunlaşması dikkat çekti. Aynı saatlerde İş Bankası’nın Rusya kredi kartı sistemi olan MIR kartını askıya aldığı yönündeki haberler öne çıkmış görünüyor. Ancak mevcut haberin piyasada bu şiddette bir satışa neden olabilecek nitelikte olduğunu düşünmüyoruz. Açıkçası borsadaki satışların boyunun, haberin kendi boyundan fazla olduğunu söylemek mümkün.

Nitekim kapanışın ardından gece saatlerinde Aracı Kurumların acil bir zirve toplantısı gerçekleştirdiği haberi, düşüşün arkasında başka nedenler olabileceğini göstermekte. Gelinen noktada Banka hisselerinde yaşanan aşırı agresif yükseliş, yine aşırı agresif bir düzeltmeye neden olurken, bu sert hareketlerin piyasa dinamikleri dışında sistem ile ilgili sorunlara yol açmış görünüyor.

Bu noktadan itibaren piyasada bir süre özellikle banka hisselerinde rasyonel fiyatlamalar göremeyebiliriz. Piyasadaki psikolojinin bozulması genel satışlara yol açtı ve dalgalanma bir süre devam edebilir. Endekste 3200 desteğinin altında kapanış olması olumsuz. Tepki gelmemesi durumunda 2900 seviyelerindeki 50 günlük ortalama desteğine doğru baskı görebiliriz.

Bu tarz sert hareketlerin geçmişte Borsada olduğunu ve her zaman sakin kalan yatırımcıların bu belirsiz süreçlerden kazançlı çıktıklarını hatırlatmak isteriz.

Piyasalardaki son gelişmelerin fiyatlamalarla ilgili olduğunu, Şirketlerin faaliyetleri, üretimleri ile ilgili olmadıklarını ve bu nedenle orta ve uzun vadeli bakan Şirketlerini izleyen yatırımcıların bu süreçleri kazançlı bir şekilde atlattıklarını akıldan çıkarmamakta fayda var.

 

Arçelik: AL- Hak ettiği değerden uzakta

 

Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği’nde toplantı: Borsada düşüş zirvesi-Kurtarma planları mı?

 

ABD 10 yıllık tahvil faizi 2011’den bu yana ilk kez yüzde 3,5’e yükseldi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler