Sosyal Medya

Borsa

Arçelik: AL- Hak ettiği değerden uzakta

Şirket ile görüşmemizin ardından beklentilerimizde revizyona gitmemiz dolayısıyla Arçelik için 12-aylık hedef fiyatımızı 87,00 TL’den 95,60 TL’ye yükseltiyor, AL tavsiyemizi…

Arçelik: AL- Hak ettiği değerden uzakta

Şirket ile görüşmemizin ardından beklentilerimizde revizyona gitmemiz dolayısıyla Arçelik için 12-aylık hedef fiyatımızı 87,00 TL’den 95,60 TL’ye yükseltiyor,
AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %32 getiri potansiyeline işaret ediyor. Arçelik’i i) güçlü büyüme hikayesi ii) yılın ikinci yarısında marjlarda toparlanma
iii) yurt dışı satışların artan payı ile döviz kurlarındaki oynaklığa karşı defansif yapısı iv) devam eden hisse geri alımları v) cazip çarpanları vi) düzenli temettü getirisi dolayısıyla beğenmeye devam ediyoruz. ARCLK, yılbaşından bu yana endeksin %15 gerisinde performans sergilemiştir.

Güçlü büyüme. Arçelik, yılın ilk yarısında başta Asya-Pasifik olmak üzere yurt dışı gelirlerinin öncülüğünde %120 satış geliri ve %61 FAVÖK büyümesi elde etti.
Hem yurt içi hem de yurt dışında talepteki daralmaya karşılık fiyat artışları ve kurun etkisiyle yılın geri kalanında da güçlü büyümesini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Satın alımı tamamlanan Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC’nin yılın ikinci yarısında katkı sağlamaya başlayacağının da altını çizmek isteriz. Tahminimiz, 2022 yılında 137,5 milyar TL satış geliri ve 13,5 milyar TL FAVÖK açıklayacağı yönünde. Önceki tahminlerimiz sırasıyla 130,1 milyar TL ve 13,1 milyar TL seviyelerinde bulunuyordu.

Yılın geri kalanında karlılıkta toparlanma. Yükselen ham madde fiyatları, zayıflayan parite ve enflasyonist baskılar nedeniyle yıllık 1,8 puan daralma ile 1Y22’de %8,8 FAVÖK marjı açıklayan Arçelik’in karlılığında yılın geri kalanında metal başta olmak üzere ham madde fiyatlarındaki düşüşün gecikmeli etkisi, enflasyonist baskıda azalış ve fiyat ayarlamaları eşliğinde toparlanma yaşanacağını düşünüyor, üçüncü çeyrekten itibaren çeyreksel iyileşmenin başlayacağını ve dördüncü çeyrekte belirginleşeceğini öngörüyoruz. Tahminimiz, 2022 yılında %9,9 marj ile 13,5 milyar TL FAVÖK açıklayacağı yönünde.

Döviz bazlı gelir yapısı güçlenerek devam ediyor. Hitachi satın alması sonrası Asya-Pasifik bölgesindeki güçlü büyüme ivmesi beraberinde toplam gelirler içerisindeki döviz bazlı gelir payında artış söz konusu. Son 12 aylık verilere göre 2Ç22’de ihracat payı %71 seviyesinde bulunuyor (2Ç21: %67). Indesit International
JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin alımının tamamlanması ile döviz bazlı gelirlerde büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz.

Devam eden geri alım programı. Arçelik, hisse geri alım programını istikrarlı bir şekilde sürdürürken, bugüne kadar 68.876.288 adet hisse almıştır. Geri alım sürecini hisse performansı açısından destekleyici bir unsur olarak görüyoruz.

Cazip çarpanlar. Arçelik, 2023 yılı tahminlerimize göre 3,9x FD/FAVÖK ve 8,1x F/K çarpanları ile benzerlerine göre sırasıyla %25 ve %15 iskontolu işlem görüyor.

Riskler. Ham madde fiyatlarındaki hızlı yükseliş, yurt içi ve yurt dışı TV ve beyaz eşya talebinde yavaşlama ve tedarik zincirinde bozulma değerlememiz açısından başlıca risk unsurları konumunda bulunuyor.

 

 

Deniz Yatırım

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler