Sosyal Medya

Borsa

Borsa’da çıkış sürecek mi?

Sizin için dört finansal kurumun öngörülerini derledik. BİST-100 major dirence dayandı. Başlıca risk global risk iştahı oynaklığı. Bilanço bazında destek…

Borsa’da çıkış sürecek mi?

Sizin için dört finansal kurumun öngörülerini derledik. BİST-100 major dirence dayandı. Başlıca risk global risk iştahı oynaklığı. Bilanço bazında destek alacak hisseler öne çıkacak.

 

 

Ziraat Yatırım

Dün ABD’de endeksler teknoloji hisseleri öncülüğünde baskı altında kaldı. Nasdaq, %0,6 oranında değer kaybederek düşüşe öncülük etti. Güçlü tarım dışı istihdam verisi sonrasında Fed’in para politikasında daha da sıkılaşacağı beklentileri piyasalar üzerinde ağırlığını hissettiriyor. ABD on yıllık tahvil faizi de %1,95’e kadar yükselmiş durumda.

Haftanın ilk işlem gününü zayıf bir görüntü ile kaptan ABD borsalarını takiben Asya borsalarında da alım iştahı düşük. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi %0,3 civarında düşüyor. Diğer yandan, Avrupa ve ABD vadelilerinde yatay hareketler gözleniyor.

Dün %2,77 oranında prim yapan BIST100’de ise dünkü sert yükselişin etkisi açılışta gözlenebilir ve endeks güne alıcılı bir görüntüyle başlayabilir. Dün açılışta satış baskısıyla karşılaşan ve 1.909 seviyesine kadar geriledikten sonra buradan alımlarla karşılaşarak günü 1.998 seviyesinden kapatan BIST100 endeksinde, güçlü toparlanmaya demir çelik ve havacılık en çok katkı veren sektörler olurken, ulaştırma ve sanayi endeksi sırasıyla %5,11 ve %3,43 oranında yükseliş kaydetti.

 

 

Integral Yatırım

 

Dün güne zayıf başlayan Borsa İstanbul öğleden sonra gelen alımların etkisiyle günü %2,77 değer kazancıyla 1997 puandan tamamladı. Bankacılık endeksindeki kazanç %0.44 seviyesinde sınırlı kalırken sınai sektör endeksi toparladı. Böylelikle endeks 22 günlük ortalama olan 2007 seviyesine yaklaşmış oldu. Küresel ortamda risk iştahı git gel yaşamaya devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1.95 gibi kritik bir yere geldi.

Orada %2 psikolojik bir seviye. Uzun vadeli tahvil faizleri %2’yi aşar ve üzerinde hızlanma olursa küresel piyasalarda da bunun gerginliğini hissederiz. Böyle bir durumda bu taraftan çok bir destek bulamayabiliriz. Buna karşın açıklanan 4Ç dönem bilançolar hisse bazlı destek sunabilir.

 

2007 seviyesini izlemeye devam ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde güçlü bir kapanış olması halinde endekste yükseliş eğilimine geçiş kolaylaşabilir.

Haftanın ilk işlem gününde BİST100 endeksi karışık bir seyir izlese de kapanışı %2,77 yükselişle yaptı. Yükseliş eğiliminin devamı için 22 günlük hareketli ortalama olan 2007 seviyesi üzerinde seyirler takip edilecek. 2007 seviyesi üzerinde seyirler görmeden yükseliş eğiliminin sınırlı kalması beklenebilir. 2007 seviyesi üzerinde yükselişler görülmesi durumunda 2035 direnç seviyesi takip edilecek. Aşağı yönlü seyirlerde ise endeksin 1982 seviyesi üzerinde seyrini koruması önemli olacaktır.

Dirençler: 2007 / 2035 /2050

Destekler: 1982 / 1930 / 1900

 

Info Yatırım

  • BİST100 endeksi, Ocak ayında görmüş olduğu en yüksek seviye olan 2.100 seviyesinden başlayan alçalan trend, 60 g HO’yu kuvvetli destek yaparak dün ikinci defa bu ortalamadan döndü. Endeks tekrar 2.000 seviyesinin sınırına geldi.
  • Endeks dün en düşük 1.908,57 en yüksek 1.997,58 seviyesini gördü.
  • Endekste 60 g HO 1.906 seviyesinden geçiyor.
  • Endekste günlük grafikte %38.2 düzeltme seviyesi 1.992 seviyesine denk gelirken, %50 düzeltme seviyesi ise 2.069 seviyesine denk gelmektedir.
  • Endekste 1.960 seviyesinin altında kapanış yapılması durumda 1.930 ve 1.900 seviyelerinin kısa vadeli ana destek haline gelmesi beklenirken, yukarı yönde 2.040 – 2.070 seviyelerinin direnç seviyesi olarak takip edilmesini bekliyoruz.

 

 

 

Işık Menkul

Bir yandan enflasyon endişeleriyle oluşan faiz artırım baskısı diğer yandan arka arkaya büyüme beklentilerinde gelen aşağı revizyonlar para politikalarının yönü konusunda kafa karışıklığının devamına neden olurken küresel risk iştahında kalıcı bir toparlanma gerçekleşmiyor.. Bilançolarla merkez bankalarının söylemleri arasında sıkışan küresel pay piyasalarında net bir yön oluşabilmiş değil.

BIST ise yeni haftanın ilk gününde pozitif ayrışmayı başararak tekrar 2000 puan sınırına dayanmış durumda Yeni haftanın ilk yarısında ekonomik ajanda sakinken Rusya-Ukrayna riski, ve MB yetkililerinden gelecek açıklamalar takip edilecek. Perşembe günü ABD TÜFE, Cuma günü içeride cari ödemeler dengesi haftanın öne çıkan ekonomik verileri konumunda

Tekrar 10g Ho (1980) üzerine değer kazanmış bulunan endekste bu seviye üzerinde 2035 ve 2100 seviyeleri hedef konumda olacaktır.

Volatilitenin yüksek kalmaya devam ettiği süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmelerinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

 

 

Tufan Cömert yazdı:  Finansın yeni  dünyasına hoşgeldiniz

 

Erol Taşdelen: GARANTİ BBVA bilanço büyüklüğü 8,8 milyar USD eridi

 

Panelsan, Gedik Yatırım liderliğinde halka arz ediliyor!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler