Sosyal Medya

Borsa

İnfo Yatırım’dan Tekfen Holding için 3. çeyrek finansal değerlendirme

Tekfen Holding 2021 3. Çeyrekte, piyasa beklentisine paralel 3,6 milyar TL net satış açıklarken 338 milyon TL FAVÖK ile %3, 463 milyon TL net kar ile piyasa beklentilerinin %15 üzerinde yer aldı...

İnfo Yatırım’dan Tekfen Holding için 3. çeyrek finansal değerlendirme

Artan Gübre Fiyatları Karlılığı Destekledi

Tekfen Holding 2021 3. Çeyrekte, piyasa beklentisine paralel 3,6 milyar TL net satış açıklarken 338 milyon TL FAVÖK ile %3, 463 milyon TL net kar ile piyasa beklentilerinin %15 üzerinde yer aldı. (20203Ç Net kar -15 milyon TL). Net kar marjı 2021 2. Çeyreğe göre %4 artarak %13 seviyesine geldi.

2020 3. Çeyrek ve 2021 2. Çeyrek ile kıyasaladığımızda kaydadeğer artış gösteren net karı etkileyen faktörlerin başında taahhüt grubunda yaşanan pozitif gelişmeler, kimya sanayi grubunun kurdan pozitif etkilenmesi sonucu fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket ve 250 milyon TL tutarındaki değerleme artışı gelmektedir.

Beklentilerin üzerinde gelen 338 milyon TL analist FAVÖK tutarınına en büyük katkı gübre segmentinden gelirken ikinci sırada taahhüt gurubu yer alırken FAVÖK marjı %2 artarak %9.4 seviyesine ulaştı.

Sene sonu satış beklentilerini dolar bazında hemen hemen sabit tutan şirket gübre kolunda FAVÖK ve net kar marjlarında artış beklerken tarımsal üretim kolunda beklentilerini düşürmüştür.

Beklentilere paralel gelen finansalların hisse üzerinde nötr etki yaratmasını bekliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler