Sosyal Medya

Reel Sektör

Enerji zamlarında kötü haber, iyi haber

Kaygıyla beklenen elektrik ve doğal gaz zamları başladı. Ama vatandaş meraklanmasın meskene zam yok. Elektriğe hiç zam yok, ama sınai…

Enerji zamlarında kötü haber, iyi haber

Kaygıyla beklenen elektrik ve doğal gaz zamları başladı. Ama vatandaş meraklanmasın meskene zam yok. Elektriğe hiç zam yok, ama sınai doğal gaza %15 zam var. Özetle, TÜFE zamlardan dolayı yükselmeyecek, Yİ-ÜFE yükselecek. Akaryakıta zam gelirse, ya bütçeden karşılanacak, ya da kısmi olarak pompaya yansıyacak.

 

Cumhuriyet’te yer alan haber şöyle:

 

EPDK’den elektrik zammı açıklaması

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ekim itibarıyla geçerli olacak nihai elektrik satış fiyatlarında değişiklik yapılmadığını bildirdi. Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam bekleniyordu.

 

 

Doğalgaza yüzde 15 zam!

 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde ekim ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğalgazda Ekim tarifesinde konut aboneleri için zam çıkmazken, sanayi ve elektrik üretim santralleri için yüzde 15’lik fiyat artışı yaşandı.

 

 

Akaryakıtta son durum

 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS), Twitter hesabı üzerinden motorine 43 kuruş zam yapıldığını duyurdu. Zam 29 Eylül 2021 tarihi yani bugünden itibaren motorin fiyatlarına yansıyacak.

 

EPGİS’den yapılan açıklamada fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulamada olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacağı açıklandı. Yani yapılan zam sonrası miktar Özel Tüketim Vergisi’nden karşılanacağı için fiyatlarda bir değişiklik olmadı.

 

 

 

FÖŞ yazdı: Başkan Erdoğan’ı HANGİ kriz emekliye sevkedecek?

 

Çetin Ünsalan Yazdı: Enflasyondaki yükseliş geçici mi?

 

Kearnay:  Enerjideki fiyatlarındaki çıkışın bir inişi olacak

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler