Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Haftanın Son 1,5 İşlem Günü…’

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim Cuma günü piyasalar tam gün, 28 Ekim Perşembe günü de yarım gün kapalı olacak. Piyasalar için en önemli yurt dışı gelişmeler, kapalı olduğumuz bu 1.5 işlem gününde gerçekleşecek...

Gece Bülteni: ‘Haftanın Son 1,5 İşlem Günü…’

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim Cuma günü piyasalar tam gün, 28 Ekim Perşembe günü de yarım gün kapalı olacak. Piyasalar için en önemli yurt dışı gelişmeler, kapalı olduğumuz bu 1.5 işlem gününde gerçekleşecek. Perşembe günü saat 15:30’da ABD 3. çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. 2. çeyrek %6.7 büyüyen ABD’nin  büyüme hızının %2.7’ye gerilemesi bekleniyor. Cuma günü Almanya ve Euro Bölgesi’nde 3. çeyrek büyüme verileri açıklanacak. Almanya’nın 3. çeyrek büyümesi bir önceki çeyreğe göre %2, Euro Bölgesinin ise bir önceki çeyreğe göre %2.2 artması bekleniyor.

Büyüme verilerinin yanı sıra enflasyona yönelik önemli veriler de bu 1.5 gün içerisinde açıklanacak. FED’in para politikasında gösterge kabul ettiği PCE Core Endeksi Cuma günü açıklanırken, Euro Bölgesi’nin TÜFE verisi Cuma günü büyüme rakamları ile birlikte açıklanacak. Perşembe günü ECB Para Politikası Kurulu’nun toplantısı takip edilecek. ECB’nin Aralık ayında Pandemi Acil Varlık Alımı programında azaltımına başlaması ve Mart 2022’de sonlandırması bekleniyor. Piyasalar ECB’nin 2023 yılında faiz artırımına gidebileceğini fiyatlandırıyorlar. ABD’de şirket karlılıkları, global risk alma iştahını belirlemeye devam edecek. Bilanço dönemine %28 kar artışı beklentisi ile başlanmışken, bilançoların büyük bir kısmı açıklanmamışken kar artış beklentileri %34’e revize edildi. Sonuç olarak, piyasaların bu ekonomik verileri izlemesini ama bilançoları fiyatlandırmaya devam etmesini bekliyoruz.

Dolar/TL’de volatilite sürecek

Cuma gününü 9.60’dan kapatan Dolar/TL, Pazartesi günü 9.84 ve dün 9.40 seviyesini gördü. Kurda 9.84’den başlayan kar realizasyonunda 9.40-9.607 bandı yeni bir   alım fırsatı oluşturabilir.  Dolar endeksi iki haftalık düşüşü sonrasında güç kazanmaya başlaması, kurda yükselişi destekleyecek bir faktördür.

BIST100’de 1519-1525 direnç bölgesine dikkat edilmeli

Yükseliş serisinin 4. gününde, işlem hacminin zayıfladığını ve gün içi realizasyonlarda alıcıların zayıf kaldığını gördük. 1519-1525 direnç bölgesinde yönelimin kar realizasyonları ile karşılanabileceğini düşünüyoruz. Realizasyonda ilk destek seviyemiz 1479’dadır.

Ekim vadeli BIST30 kontratı

28 Ekim’in yarım gün olması nedeniyle bugün Ekim vadeli kontratlar için vade sonudur. Yarından itibaren aktif kontrat Aralık vade olacaktır. Dün, “1616 direncinin zorlanmasını bekliyoruz, 1616 direncinin kırılması kısa vadeli ralliyi 1634 zirvesine taşıyacaktır.” demiştik. Vade sonu pozisyonlarının taşınması ve kapanış işlemleri nedeniyle büyük bir oynaklık beklemiyoruz. Bugün 1616-1634 aralığında bir fiyatlama bekliyoruz.

Ekim vadeli Dolar/TL

28 Ekim’in yarım gün olması nedeniyle bugün Ekim vadeli kontratlar için vade sonudur. Bugün itibariyle spot fiyat ile vadeli fiyat arasındaki fark kapanmıştır. Spot piyasaya paralel olarak 9.50-9.61 aralığında Ekim ayı vade kontratlarında kapanış bekliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler