Sosyal Medya

Genel

Bitcoin’deki düşüşten sonra altın fiyatları tavan yaptı

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında son üç haftadır yükseliş devam ediyor. Doların zayıflaması ve bitcoin’deki sert düşüşler de eklenince…

Bitcoin’deki düşüşten sonra altın fiyatları tavan yaptı

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında son üç haftadır yükseliş devam ediyor. Doların zayıflaması ve bitcoin’deki sert düşüşler de eklenince altının gramı 510 liraya kadar çıktı. Altında tüm zamanların rekoru 534 lira.

Ons altın, son 40 yıldaki en kötü performanslarından biriyle 2021’e başladıktan sonra nisan ayı başından bu yana yükseliş eğiliminde. Son üç haftayı da art arda kazançla kapatan ons altın, yeni haftaya 1884 dolarla başladı ama hala aşırı alım yapılmış bölgede bulunuyor.

Son 10 günde dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte 500 liranın üstüne tırmanan gram altın, haftaya 510 lira sınırında başladı. 6 Kasım’da 534 liraya ulaşarak tüm zamanların zirvesini gören gram altın, sonrasında dolar/TL ve altın fiyatlarındaki gerilemeyle şubat ayında 400 liranın altını test etmişti.

Fiyatlardaki yükselişte bitcoin’deki düşüşün de etkili olmuş olabileceği düşünülüyor. Ayrıca dünyada yükselen enflasyon oranları ve zayıflayan dolar nedeniyle yatırımcı yeniden ‘güvenli liman olarak gördüğü’ altına geçmeye sıcak bakıyor.

Cuma günü açıklanan verilere göre hedge fon yöneticilerinin net uzun altın pozisyonları 16 haftanın zirvesine tırmandı.

 

 

Kaynak: diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler