Sosyal Medya

Gündem

Altın için kritik seviye

Altının ons fiyatı yaklaşık olarak 1 ayın zirvesini görürken; gram altın fiyatlarında da yükseliş hareketi sürüyor. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı Karadağ, “Altın…

Altın için kritik seviye

Altının ons fiyatı yaklaşık olarak 1 ayın zirvesini görürken; gram altın fiyatlarında da yükseliş hareketi sürüyor. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı Karadağ, “Altın için kısa vadede bir toparlanma görülse bile 1835 dolar direncini geçememesi durumunda bu hareketin pek kalıcı olacağını düşünmüyorum” şeklinde değerlendirdi.

Altının ons fiyatı, dün açıklanan ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle dalgalı bir seyir izledi. Ons altın verinin açıklanmasından sonra 1757 dolar seviyesine geriledikten sonra, 1796 dolar seviyesine kadar yükseldi. Enflasyon rakamlarında yükselişin kalıcı olabileceği endişesiyle yükseliş hareketini bugün de sürdüren ons altın, gün içerisinde en yüksek 1800 dolar seviyesini görerek 15 Eylül tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Ons altın, gün içinde en düşük 1786 dolar seviyesini görürken; saat 14.33 itibarıyla yüzde 0.33 oranında yükselişle 1799 dolardan işlem gördü.

Gram altın fiyatları, altının ons fiyatında ve dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle 531 lira seviyesine kadar yükselerek, 2 Haziran tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. 4 ayın en yüksek seviyesini gören gram altın, gün içerisinde en düşük 523 lira seviyesini görürken, şu dakikalarda yüzde 1,22 oranında yükselişle 529 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 864 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 563 liradan işlem görüyor.

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 522 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 527 lira seviyeden başlamıştı

 

Şenay Zeren

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler