Sosyal Medya

Cüneyt Akman:  Dolar için hedef koymak mümkün değil

7 Kasım 2021

 

21 Ekim 2021’deki Para Politikası Kurulu’nda 200 baz faiz indirerek piyasa beklentilerini yanıltan Merkez Bankası’nın bir sonraki faiz kararı için gözler 18 Kasım’a çevrildi. 18 Kasım 2021 Perşembe günü Para Politikası Kurulu yeniden faiz indirimi için toplanacak ve faizlerin inmesi, sabit kalması ya da yükseltilmesi için karar verecek. İşte bir sonraki toplantıda faiz kararıyla ilgili nasıl bir karar alınacağını Ekonomist Cüneyt Akman açıklıyor…

Kasım ayından Merkez Bankası tarafından alınacak faiz kararı piyasaları doğrudan etkileyecek. Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen 23 Eylül’de 100 baz puan faiz indiren banka, kurdaki sert artışa rağmen bugün de 200 baz puanlık indirim yapmıştı.

 

Sert faiz indirimi kararıyla dolar/TL 9,28’den 9,48’e fırladı. Euro/TL’de 11 seviyesi ilk kez aşıldı ve 11,05 seviyesi görüldü.

 

Gram altında da 541 TL’lik yeni rekor seviye görüldü.

 

 

Reuters anketine katılan ekonomistlerin neredeyse tamamı Para Politikası Kurulu’nun (PPK) kararında faiz indirimi yapacağını tahmin ediyordu. Ankete katılan 21 kurumdan 10’u 50 baz puan, 10’u 100 baz puan indirim beklerken bir katılımcı politika faizinin sabit tutulacağını öngörüyordu.

 

Yeni Çağ YouTube TV

 

Dolar bu kafayla ilelebet yükselir! & AKP döneminde “Ponzi” ile büyüdük | Cüneyt Akman

 

FÖŞ kehanette bulundu:  TL, TCMB ve FED Arasında Sıkıştı

 

JP Morgan da yıl sonu enflasyon öngörüsünü yükseltti

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları