Sosyal Medya

Borsa

Warren Buffett yatırımcıları uyardı: Enflasyon dalgası geliyor

Dünyanın en başarılı uzun vadeli yatırımcısı olarak bilinen “Omaha’nın Bilge İnsanı” Warren Buffett yatırımcıları onyıllardır rastlanmadık bir enflasyon dalgasına hazır…

Warren Buffett yatırımcıları uyardı:  Enflasyon dalgası geliyor

Dünyanın en başarılı uzun vadeli yatırımcısı olarak bilinen “Omaha’nın Bilge İnsanı” Warren Buffett yatırımcıları onyıllardır rastlanmadık bir enflasyon dalgasına hazır olmaları için uyardı. “ABD ekonomisi kızgın demir gibi” diyen Buffett, “Öte yanda çok belirgin bir enflasyon patlaması görüyoruz”.

Amerikalılar’ın enflasyona alışkın olmadığını hatırlatan Buffett, ekonomide toparlanma ve mali piyasalardaki rallinin aniden patlayacak bir enflasyon dalgasından hasar göreceğini anımsattı. “Herkes fiyatlarını artırıyor, biz de artırıyoruz” diyor, Hathaway Berkshire’ın yönetim Kurulu Başkanı.

40 yıldan fazla ucuz şirketleri satın alıp, hisse fiyatı en tepedeyken satmakla ünlenen yatırım uzmanının küçük yatırımcılar için başka uyarıları da var.

“SPAC’lerden uzak duruyorum” diyor. “Special  purpose acquisition companies yani SPACS, henüz kesin olmayan şirket satın alma ve birleşmeleri için yatırımcılardan para toplayan özel fonlar.  “Bunlar topladıkları parayı 2 yılda yatırıma çevirmek zorundalar” hatırlatmasını yapıyor Buffett. “Kafama silah dayasalar, 2 yılda para kazandıracak bir şirket bulmakta zorlanırım”.

Buffett’in yerini alması beklenen sağ kolu Charlie Munger ise kripto varlık yatırımında dikkatli olunması uyarısını ekledi. Bu varlıkların para aklamakta da kullanılabileceğini hatırlatan Munger, “gayri meşru kazanç için kullanılabilecek bir mali araca milyarlarca dolar para akıtan bir medeniyeti sorguluyorum” diyor. “Her mali innovasyon topluma yarar getirmez. Kriptolar da bu yarar getirmeyen keşiflerden biri olabilir.”

Buffett, Redditt ve Robinhood gibi küçük, bireysel yatırımcının borsalarda yatırım yapmasını teşvik eden ve kolaylaştıran platformlara da mesafeli. “Hisse senedi seçimi sanıldığı kadar kolay değil” diyor. “Bu piyasalarda alıp-satan kısa vadeli bireyler yatırımcıdan çok kumarbaz. Küçük yatırımcılar S&P500 endeks fonları satın alsalar, dah az riskle, daha çok kazanç elde edebilirler.

 

Ak Yatırım Hisse Stratejisi: Mayıs ayı dalgalı geçebilir

 

Fed raporu: Finansal riskler yükseliyor

 

Kripto Varlık Piyasası Düzenlemesinde İlk Düğme Yanlış mı İliklendi?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler