Sosyal Medya

Borsa

Faiz artışı ile yükselen Bankacılık Endeksi bugün 4 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dün ABD vadelilerinde yaşanan sert düşüşün ardından bugün de Asya ve Avrupa’da da kayıplar yaşanıyor. Yurt içinde de BİST 100 güne düşüşle…

Faiz artışı ile yükselen Bankacılık Endeksi bugün 4 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dün ABD vadelilerinde yaşanan sert düşüşün ardından bugün de Asya ve Avrupa’da da kayıplar yaşanıyor. Yurt içinde de BİST 100 güne düşüşle başlamasının ardından günün devamında kayıplarını hızlandırdı ve endeks son saatte %2,6 geriledi. Endeksler içinde ise en çok BİST BankalarBİST Holding & Yatırımlar ve BİST Metal Harici Mineral Ürünler tarafında düşüş yaşanıyor. Dün TCMB’nin faiz artırmasının ardından günü %2 yükselişle kapatan bankacılık endeksi, bugün ise %3 üzerinde gerileyerek sene başından itibaren kaybını %14’e taşıdı.

Seviye olarak baktığımızda ise; 2021’e 1.560 puan üzerinde başlayan endeks en yüksek 1.655 puanı gördü. En düşük seviyeyi ise 1.340 puan ile 26 Şubat’ta gören endeks, bugün son saatte 1.328 puana gerileyerek 11 Kasım sonrası dip seviyeyi gördü ve son 4 ayın tüm kazançlarını da silmiş oldu. Bugün endeks bileşenlerinden en çok düşüş ALBRK ve TSKB tarafında yaşanıyor.

BIST tarafında bu hafta içinde 1.589 puan ile rekor kırılması sonrası haftalık bazdaki tüm kazançları silindi ve endeks 1.511 puana geriledi. Endekste 1.490 puan destek olarak izleniyor.  28 Ocak ile 26 Şubat’ta görülen düşüşlerin bu seviye altında sınırlı kalması ile yükseliş devam etmişti. Bu haftaki kapanışta 1.490 puan yakından takip ediliyor.

Dün gün içi hareket sonrası gerileyen ABD tahvil faizlerinin bugün tekrar yükselmesiyle dünya borsalarında da düşüş devam ediyor. Dün %3 gerileyen NASDAQ Composite, bugün seans açılışının ardından %0,50 gerilerken Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 de %1’e yakın değer kaybı yaşıyor.

Investing / Necdet Erginsoy

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler