Borsa
BIST 100 endeksi yükselişle başlangıç yaptı
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, haftaya yüzde 0.3'lük bir yükselişle 9411 puandan başladı. Aynı zamanda, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat da yüzde 0.1'lik bir artışla 10,059 puandan açıldı.
Dolar/TL paritesi 31.1099 TL, euro/TL paritesi ise 33.7104 TL seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise 2033 TL’den alıcı buluyor.
Analistler, küresel pay piyasalarında geçen hafta yaşanan artan risk iştahının ardından bu hafta ABD ve yurt içinde açıklanacak büyüme verilerinin yatırımcıların odak noktasına geleceğini belirtiyorlar. Ayrıca, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkış sürecinde son aşamaya gelindiği ve haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında gri liste kararının kaldırılması bekleniyor.
Teknik açıdan BIST 100 endeksi kontratında 10,100 ve 10,200 seviyeleri direnç, 10,000 ve 9,900 puanlarının destek konumunda olduğu ifade ediliyor.
BAKMADAN GEÇME
-
Döviz
/ 30 Ocak 2026Doların tahtı sallanıyor mu? Fazla iyimser olmayın
Doların gücü, sıkça dile getirilen “alternatifi yok” argümanından çok daha sağlam temellere dayanıyor.
Genel
/ 30 Ocak 2026Trump’ın İran düşmanlığının bedeli: Petrol 70 doların üzerine çıktı
Trump, Tahran’a “anlaşma için zamanın daraldığını” söylerken, piyasalarda olası bir askerî müdahalenin arz kesintisine yol açabileceği endişesi öne çıktı.
Amerikan Merkez Bankası
/ 30 Ocak 2026Piyasalar yeni Fed başkanını nasıl karşıladı?
ABD Başkanı Donald Trump’ın Federal Reserve Başkanlığı için Kevin Warsh’ı aday göstermeye hazırlandığına dair haberler, küresel piyasalarda hızlı bir fiyatlamaya yol açtı. Dolar güçlenirken ABD tahvil faizleri yükseldi; risk iştahı zayıfladı, altın geriledi.
Para Politikasi
/ 30 Ocak 2026Trump’tan Fed kararı: Warsh öne çıkıyor
Donald Trump yönetimi, Federal Reserve Başkanlığı için Kevin Warsh ismi üzerinde hazırlık yapıyor. Konuya yakın kaynaklara göre Trump’ın yeni Fed Başkanı adayını Cuma sabahı açıklaması bekleniyor.
Gündem
/ 30 Ocak 2026Musk’tan dev hamle: SpaceX ile xAI birleşme görüşmelerinde
Reuters’ın özel haberine göre bu adım, Musk’ın hızla kızışan küresel yapay zekâ yarışında Google, Meta ve OpenAI gibi devlere karşı pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda SpaceX’in, veri merkezlerini yörüngeye taşıma planlarına da ivme kazandırması bekleniyor.
Borsa
/ 30 Ocak 2026Hisse Strateji: Seçicilik öne çıkıyor
BIST-100 için 12 aylık yeni hedef 16.500 puan olarak belirlendi. Bu seviye, mevcut seviyelere kıyasla yaklaşık %30 getiri potansiyeline işaret ediyor.
Genel
/ 30 Ocak 2026Altın ve gümüş pazarı “bozuldu”
MKS PAMP analisti Nicky Shiels ise daha sert bir değerlendirme yaparak, “Bu ölçekte ve bu hızda bir oynaklık daha önce görülmedi. Değerli metaller piyasası fiilen bozulmuş durumda” yorumunu yaptı.
Çetin ünsalan
/ 30 Ocak 2026Çetin Ünsalan: İmalı davranma
Ayrıca yine tutanaklarda tüketici enflasyonunun gıda öncülüğünde arttığına, ana eğilimdeki artışın da sınırlı kaldığına işaret ettiği vurgulanıyor. Koca bir kurulun buna şaşırmasına mı, şaşıranların şaşırmasına şaşırmalıyım bilemedim
Genel
/ 29 Ocak 2026Vatandaşlık Maaşı (GETAD) ve Türkiye’nin Yeni Sosyal Güvenlik Mimarisi
Kapsamlı Durum Analizi ve 2026-2027 Projeksiyonu
Dünya Ekonomisi
/ 29 Ocak 2026Küresel Piyasalarda “Cuma Alarmı”: Stagflasyonist Tekillik Ekseninde ABD Verileri ve Fed’in Politika Çıkmazı
Fed’in 2026 faiz rotasında "Cuma Alarmı": ABD’den gelecek Chicago PMI ve Üretici Enflasyonu (PPI) verileri, Dolar Endeksi ve küresel piyasalar üzerinde kırılma noktası yaratmaya hazırlanıyor.
Gündem
/ 29 Ocak 2026Türkiye Büyürken, Ücretli Çalışanlar Hep Kaybediyor
Ücretli çalışanların gelirleri sürekli eriyor
Dünya Ekonomisi
/ 29 Ocak 2026Güldem Atabay: AB’den serbest ticaret anlaşması atağı: Mercosur’dan sonra Hindistan
Anlaşma, “modern serbest ticaret anlaşması” tanımını fazlasıyla hak ediyor.
Piyasa
/ 29 Ocak 2026Bankacılıkta Bilanço Fırtınası Kapıda: AkanakLabs “Nominal Kale” Raporuyla XBANK Analizi
Bankacılıkta AkanakLabs "Nominal Kale" raporu: 2 Şubat'taki Akbank bilançosu öncesi kârda %48'lik yıllık artış beklentisi ve Fisher Etkisi ile XBANK 20.011 direncine dayandı.
Benzer Haberler
