Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

42 Çinli şirketi ihracat kontrol listesine alan ABD’ye Çin’den tepki

Çin, ABD'nin "Rusya'nın askeri ve savunma altyapısına destek sağladığı" gerekçesiyle 42 Çinli şirketi ihracat kontrol listesine almasına tepki gösterdi.

42 Çinli şirketi ihracat kontrol listesine alan ABD’ye Çin’den tepki

Çin, ABD’nin “Rusya’nın askeri ve savunma altyapısına destek sağladığı” gerekçesiyle 42 Çinli şirketi ihracat kontrol listesine almasına tepki gösterdi.

 

 

Çin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin bir kez daha “ulusal güvenlik” kavramının sınırlarını genişleterek ihracat kontrol tedbirlerini kötüye kullandığı, yargı yetki sınırını aşırı kullanarak Çin şirketlerine tek taraflı yaptırım uyguladığı savunuldu.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

 

Açıklamada, Washington’ın kararı, “tipik ekonomik baskı ve tek taraflı zorlama örneği” olarak nitelenirken Çin’in buna karşı çıktığı, şirketlerinin meşru haklarını ve çıkarlarını korumak için gereken tedbirleri alacağı belirtildi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

 

ABD Ticaret Bakanlığı, dün yayımladığı açıklamada, “Rusya’nın askeri ve savunma altyapısına destek sağladığı” gerekçesiyle, aralarında 42 Çinli şirketin olduğu 49 şirketi, ihracat kontrolleri uygulanacak “varlık listesine” aldığını duyurmuştu.

 

Açıklamada, söz konusu şirketlerin, 1 Mart 2023’ten itibaren Rusya’nın savunma sanayi ile bağlantılı şirketlere ABD menşeli entegre devre ve mikro elektronik ürünler sattığı, bu bileşenlerin Ukrayna’da sivilleri hedef alan saldırılar için hassas güdümlü füze sistemleri ve dronlarda kullanıldığının tespit edildiği bildirilmişti.

 

Bakanlık, geçen ay da 11 Çinli şirketi, Rusya’nın savaşta kullanmak üzere ürettiği dronlara parça sağladığı gerekçesiyle ihracat kontrol listesine almıştı.

 

İhracat kontrol listesindeki şirketlere hükümetten özel lisans almadan ürün veya hizmet satılamıyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler