Sosyal Medya

Ekonomi

ALB Yatırım: ‘Türkiye’de Konut Fiyat Endeksinde %96,4 Artış…’

Pazartesi günü TCMB tarafından açıklanan verilere göre Şubat ayında bir önceki aya göre %13,5 oranında artan konut fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %96,4 oranında artış yaşadı...

ALB Yatırım: ‘Türkiye’de Konut Fiyat Endeksinde %96,4 Artış…’

Pazartesi günü TCMB tarafından açıklanan verilere göre Şubat ayında bir önceki aya göre %13,5 oranında artan konut fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %96,4 oranında artış yaşadı. Reel olarak ise yıllık %29.9 oranında artış gerçekleşti.

İstanbul’da Konut Fiyatları %106,3 oranında artış gerçekleşirken Ankara’da %97,1 oranında artış gerçekleşmiştir. İzmir’de ise %90,1 oranında artış gerçekleşmiştir. İzmir’de tarihte ilk kez M2 fiyatı 10bin TL üzerine çıktı. İstanbul’da ise M2 fiyatı 13.836 TL olarak gerçekleşti.

15 Mart tarihinde açıklanan verilere göre Türkiye’de Şubat ayında 97.587 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara ise Şubat ayında 4.591 satış gerçekleşti. Bu satışlar içerisinde en çok pay 771 konut satışı ile İran olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %54,9 artış gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %4,7 olarak gerçekleşti.

Ahmet Deniz YAÄžBASAN
ALB Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ALB Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler