Ekonomi
Merkez Bankası’nın Zor Sınavı! Sanayi Toparlanamıyor! & Turizmde İptaller Başladı | Erdal Sağlam – Semih Sakallı video
Bu hafta Gündemin Şifresi'nde Erdal Sağlam ve Semih Sakallı, tırmanan savaş geriliminin Türkiye ekonomisine, piyasalara ve siyasete olan etkilerini masaya yatırdı.
Bu hafta Gündemin Şifresi’nde Erdal Sağlam ve Semih Sakallı, tırmanan savaş geriliminin Türkiye ekonomisine, piyasalara ve siyasete olan etkilerini masaya yatırdı.
Videoda Neler Konuştuk?
Turizmde Alarm: Savaş söylentileri ve gerilim nedeniyle Nisan ayı rezervasyonlarında iptaller başladı. Sektör erken rezervasyon dönemini Nisan sonuna uzatmayı planlıyor.
Sanayi Üretiminde Sert Düşüş: Üretimde aylık bazda %2.8, yıllık bazda %1.8 ile son 9 ayın en sert düşüşü yaşandı. Enerji maliyetleri ve Avrupa’daki talep daralması ihracatçıyı nasıl etkiliyor?
Petrol Fiyatları ve Hürmüz Krizi: Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim ve uluslararası piyasalardaki spekülasyonlar akaryakıt fiyatlarını nasıl vuruyor?
Merkez Bankası’nın Zor Sınavı: Yaklaşık 25 milyar dolarlık rezerv erimesi ve artan enflasyon beklentileri ışığında Merkez Bankası yarın faiz kararında sürpriz yapar mı?
Kritik Siyasi Davalar: Halkbank davasında ABD ile kapalı kapılar ardında bir pazarlık mı dönüyor? Ekrem İmamoğlu davasında son durum ne? Körfez Ülkelerinin Geleceği: Bölgedeki çatışma riski, Dubai gibi yatırım ve yaşam merkezlerinin güvenli liman imajını sarsıyor mu?
