Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek’ten “Dezenflasyon Süreci Kararlı” Açıklaması

TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 35’e düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecindeki kararlılığın sürdüğünü ve enflasyondaki yavaşlamanın devam edeceğini açıkladı.

Bakan Şimşek’ten “Dezenflasyon Süreci Kararlı” Açıklaması

PARA ANALİZ- Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 35 seviyesine geriledi. Aylık bazda ise enflasyon, petrol fiyatlarındaki artışa rağmen yüzde 1,37 olarak gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, dezenflasyon sürecinde belirgin bir kararlılık olduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, hizmet sektöründeki yıllık enflasyonun üç yılın ardından yüzde 50’ye indiğini belirtti.

Şimşek, “Dezenflasyon sürecindeki kararlılığımız hem gerçekleşme verilerinde hem de beklentilerde belirginleşti” ifadelerini kullandı.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Enflasyondaki Yavaşlama Devam Edecek

Bakan Şimşek, yılın ikinci yarısında enflasyondaki düşüşün devam edeceğine dair umutlu mesajlar verdi. Emtia fiyatlarındaki gerileme, finansal piyasalardaki oynaklığın azalması ve iyileşen enflasyon beklentilerinin enflasyondaki yavaşlamaya katkı sağlayacağını belirtti.

Şimşek, vatandaşlara yönelik, “Gıda ve dayanıklı tüketim ürünlerinden eğitime, ulaştırmadan diğer birçok sektöre kadar enflasyonda belirgin bir yavaşlama başladı ve bu eğilim devam edecek” dedi.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler