Sosyal Medya

Ekonomi

Deniz Tekstil, Afyon ve Denizli’deki Fabrikalarını Kapattı

Türkiye tekstil sektörünün önemli aktörlerinden Deniz Tekstil, bağlı olduğu Baltalı Grup çatısı altında faaliyet gösterdiği Afyonkarahisar Hocalar ve Denizli Çal…

Deniz Tekstil, Afyon ve Denizli’deki Fabrikalarını Kapattı

Türkiye tekstil sektörünün önemli aktörlerinden Deniz Tekstil, bağlı olduğu Baltalı Grup çatısı altında faaliyet gösterdiği Afyonkarahisar Hocalar ve Denizli Çal ilçelerindeki konfeksiyon fabrikalarını kapatma kararı aldı.

Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, kararın arkasında yatan temel nedenin, siparişlerde yaşanan ciddi düşüş ve ekonomik koşulların ağırlaşması olduğunu açıkladı. “Talep ciddi şekilde daraldı. Hocalar ve Çal’daki tesislerimizi bu nedenle kapattık. Ancak siparişler artarsa öncelikli olarak bu fabrikaları tekrar açacağız.” dedi.

”Kararın Siyasi Bir Nedeni Yok”

Baltalı, özellikle 2018’de açılan Çal fabrikasının kapatılmasının herhangi bir siyasi ya da yerel yönetimle ilgisi olmadığını özellikle vurguladı: “Bu tamamen ekonomik gerekçelere dayanıyor. Yerel yönetimle bağlantılı bir durum söz konusu değil.”

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Finansmana Erişim Zor, Kur Düşük, Faiz Yüksek

Sanayicilerin en büyük problemlerinden birinin finansmana erişim olduğunu vurgulayan Baltalı, şu değerlendirmelerde bulundu: “Faiz oranları çok yüksek. Bankalar tekstil sektörüne kredi vermek istemiyor. Enflasyon kadar kur artışı olmadan bu krizden çıkamayız.”

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Fabrikalar Geçici Olarak da Kapanmıştı

Afyon’un Hocalar ilçesindeki fabrika daha önce de talep yetersizliği nedeniyle 5 ay süreyle kapanmış, 2025 başında yeniden faaliyete geçmişti. Ancak, son dönemdeki daha büyük çaplı daralma nedeniyle bu tesis de yeniden kapatıldı.

“Sanayi Yoksa Orta Sınıf da Olmaz”

Baltalı, Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin satılık fabrika bulunduğunu, kiralıklarla birlikte bu sayının daha da arttığını ifade ederek şu uyarıda bulundu: “Unutulmamalıdır ki sanayi yoksa işçi sınıfı da, orta sınıf da olmaz. Sanayiciyi küstürmeden, tekrar üretim yapan bir ülke olmamız gerekiyor” dedi.(Haber Merkezi)

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler