Sosyal Medya

Ekonomi

Hanehalkının enflasyon korkusu artıyor, reel sektör umutlu!

TCMB’nin yayımladığı “Sektörel Enflasyon Beklentileri” raporuna göre, hanehalkının 12 aylık enflasyon beklentisi yükselirken, piyasa katılımcıları ve reel sektör cephesinde beklentiler geriledi.

Hanehalkının enflasyon korkusu artıyor, reel sektör umutlu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı Mayıs ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapor, Tüketici Eğilim Anketi, Piyasa Katılımcıları Anketi ve İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarından derlenen verilerle hazırlandı. Böylece, hanehalkı, finansal sektör, imalat sanayi ve reel sektör uzmanlarının 12 ay sonrası enflasyon beklentileri sektörel bazda ortaya kondu.

Hanehalkı Enflasyondan Endişeli

Rapora göre, Mayıs 2025 itibarıyla hanehalkının gelecek 12 ay için yıllık enflasyon beklentisi bir önceki aya kıyasla 0,6 puan artarak yüzde 59,9’a yükseldi. Bu durum, halkın yüksek enflasyon endişesinin sürdüğüne işaret etti.

Buna karşılık, enflasyonun düşmesini bekleyen hanehalkı oranı da aynı dönemde 0,6 puan artarak yüzde 27,8’e çıktı. Bu veriler, toplumun bir bölümünde iyimserliğin zayıf da olsa kıpırdanmaya başladığını gösterdi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Piyasa ve Reel Sektörde Beklentiler Daha Sakin

Öte yandan, piyasa katılımcılarının enflasyon beklentisi 0,5 puanlık düşüşle yüzde 25,1’e gerilerken, reel sektör temsilcilerinin beklentisi 0,7 puanlık azalışla yüzde 41 seviyesine düştü. Bu azalış, özellikle imalat sanayindeki firmaların para politikasına ve fiyat istikrarına olan güveninin arttığı şeklinde değerlendiriliyor.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

TCMB’nin yayımladığı rapor, hanehalkı ile reel sektör ve finansal kesim arasındaki enflasyon beklentisi makasının açık kaldığını ortaya koydu. Bu durum, ekonominin farklı katmanlarında enflasyonla ilgili algı ve tepkilerin değişken olduğunu gösteriyor.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler