Sosyal Medya

Şirketler

Ed Clark 18 yıl sonra Boeing’den ayrılıyor

Boeing’in sorunlu 737 Max programının lideri Ed Clark, Ocak ayında yolcu uçuşu sırasında jetlerinden birinin patlamasından bu yana baskı altında…

Ed Clark 18 yıl sonra Boeing’den ayrılıyor

Boeing’in sorunlu 737 Max programının lideri Ed Clark, Ocak ayında yolcu uçuşu sırasında jetlerinden birinin patlamasından bu yana baskı altında olan şirketten ayrılacak.

Ed Clark’ın yaklaşık 18 yıl sonra ayrılması, Boeing’in Çarşamba günü duyurduğu ticari uçak bölümündeki daha geniş çaplı değişikliğin bir parçası.

Boeing, değişikliklerin kalitesini ve güvenliğini artırmayı amaçladığını söyledi. Karar ise firma düzenleyicileriyle  görüşmeye hazırlanırken geldi.

Şirket, Alaska Havayolu uçağında ciddi yaralanmalara yol açmayan ancak acil inişe neden olan olaydan bu yana incelemelerle karşı karşıya bulunuyor.

Olay, 2018 ve 2019 yıllarında jetlerin farklı bir versiyonunun karıştığı kazalardan 346 kişinin ölümüne ve 20 ay boyunca küresel çapta uçuşların durdurulmasına yol açmasından yıllar sonra, Boeing’in popüler 737 Max uçaklarının üretim süreçleriyle ilgili daha geniş soruları yeniden gündeme getirdi.

Federal Havacılık İdaresi, Boeing’in geçen ay 737 Max üretimini genişletmesini yasaklarken, otorite uçaklara yönelik üretim hattını gözden geçirmişti. Boeing’in topraklamanın ardından üretimi artırması nedeniyle daha az ciddi olan diğer kusurlar son yıllarda üretimi olumsuz etkiledi.

Alaska Havayolları tarafından uçurulan 737 Max 9 jetinde neyin yanlış gittiğine ilişkin bir ön araştırma, Boeing’in Renton Washington’daki fabrikasında söküldükten sonra kapı panelini sabitlemek için kullanılan cıvataların eksik olduğunu ortaya çıkardı.

Ed Clark, 737 programının başkan yardımcısı ve genel müdürüydü ve patlamaya karışan uçağı üreten Renton, Washington fabrikasından sorumluydu.

Yerine şu anda 737 teslimat operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olan Katie Ringgold getirilecek. Şirket ayrıca kaliteden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı pozisyonu oluşturacağını da duyurdu.

Boeing ticari uçaklar bölümü başkanı Stan Deal, çarşamba günü personele gönderdiği bir mesajda, değişikliklerin “teslim ettiğimiz her uçağın tüm kalite ve güvenlik gerekliliklerini karşılamasını veya aşmasını sağlamayı amaçladığını söyledi. Müşterilerimiz bundan daha azını talep etmez ve hak etmez” dedi.

Clark’ın, şirketin “Boeing’e verdiği yaklaşık 18 yıllık hizmet boyunca yaptığı birçok önemli katkılardan dolayı en derin minnettarlığıyla” ayrıldığını söyledi.

 

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler