Sosyal Medya

Politika

MHP’nin Adana kararı 31 Mart seçimlerine nasıl yansıyacak?

MHP, Adana'da 3 ilçe başkanlığını kapatarak bir sürpriz karar aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarının kapatıldığını, aynı zamanda Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün görevden alındığını ve merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

MHP’nin Adana kararı 31 Mart seçimlerine nasıl yansıyacak?

Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri gerekçesiyle alınan bu karar, MHP’nin Adana’daki örgüt yapısında önemli değişikliklere işaret ediyor. Semih Yalçın, Sözlü’nün görevden alınmasının yanı sıra ilçe başkanlıklarının kapatılmasının nedeninin de aynı sebep olduğunu belirtti.

PARTİ DİSİPLİNİNE AYKIRI DAVRANIŞ DENİLDİ

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

HÜSEYİN SÖZLÜ KİMDİR

Hüseyin Sözlü, Ceyhan’ın Çokçapınar köyünde doğdu, ziraat mühendisi olarak mezun oldu ve siyasi kariyerine atıldı. MHP’nin Adana’da üç dönem boyunca Ceyhan Belediye Başkanlığı’nı üstlendi. Ancak, belediye başkanlığı döneminde “edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan hüküm giydi ve sonrasında beraat etti. 2014 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi, ancak 2019’da bu görevi kaybetti.

KARAR SANDIĞI ETKİLER Mİ?

Son olarak, Adana’da gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde alınan bu kararın, MHP’nin stratejik bir hamlesi olduğu ve parti içindeki dengeyi yeniden şekillendirmeyi amaçladığı düşünülse de bunun 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. MHP Adana Büyükşehir’de aday göstermedi ve Cumhur İttifakı ile seçime katılacak. Mevcut Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Öte yandan MHP’den aday gösterilmeyen Adana’daki ilçe belediye başkanlarının başka partilerden ve bağımsız şekilde seçimleri girecek olması dikkat çekerken bu durum genel merkezin de tepkilerine neden olduğu bilinmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler