Sosyal Medya

Gündem

Davutoğlu’ndan Hafize Gaye Erkan iddialarına yanıt: Nepotizm virüsü yayılıyor!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının, Merkez Bankası ofislerinde yönetici gibi davrandığı ve bir çalışanın işine son verilmesinde rolü…

Davutoğlu’ndan Hafize Gaye Erkan iddialarına yanıt: Nepotizm virüsü yayılıyor!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının, Merkez Bankası ofislerinde yönetici gibi davrandığı ve bir çalışanın işine son verilmesinde rolü olduğu iddialarına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan sert bir açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı paylaşımda, Türkiye’de nepotizmin, yani akraba kayırmacılığının bir yolsuzluk türü olarak yayıldığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili olarak sert bir açıklama yaptı. Davutoğlu, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Türkiye’de nepotizmin, yani akraba kayırmacılığının bir yolsuzluk türü olarak yayıldığını ifade etti.

Davutoğlu’nun tweetinde, “Merkez Bankası Başkanının çerçevesindeki aile müdahalesi iddiaları ile ilgili temel iki soru şudur: Yurtdışında görev yaparken akla bile getirilemeyen aile irtibatları, Türkiye söz konusu olduğunda nasıl sıradan bir olay gibi algılanmaktadır? Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir?” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının Merkez Bankası ofislerinde odasının olduğunun, herhangi bir yetkisi yokken banka içinde yönetici gibi davrandığının, hatta bir çalışanın işine son verilmesinde rolünün olduğunun ortaya çıkması Türkiye’de bomba etkisi yaratmıştı.

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuştu. Büşra Bozkurt, Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini söylemişti. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi yönetici konumuna getirildiğini, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiğini iddia etmişti.

Bu gelişmenin ardından, ismini açıklamak istemeyen üst düzey bir Merkez Bankası yetkilisi de, bankanın çalışanları için yapılmış sosyal tesisin tüm çalışanlarıyla birlikte Hafize Gaye Erkan’ın ailesine tahsis edildiğini ileri sürmüştü.

Büşra Bozkurt’un CİMER’e yaptığı bu şikayetle ilgili haberlerin dün yayılması üzerine Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Erkan, “Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur” diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Erkan Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiği sırada haberleri öğrendiğini belirtti, “Bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler